Gündem

Bitlis Valisi'nden 'Örgüt Bitme Noktasına Geldi' Açıklaması

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Bitlis’te son 4 ayda yaklaşık 45 terörist etkisiz hale getirildi. Bunların birçoğu sığınaklarında bulundu ve imha edildi.” dedi.

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar mevsiminin gelmesiyle karların eridiğini ve yine bütün bölgelerde operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Örgüt Artık Bitme Noktasına Geldi

Devletin müdahalesi sonucu terör örgütü PKK’nın baskı ve zulmünün ortadan kaldırılmasıyla halkın devletin yanında yer aldığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

“Hakikaten halk devletin yanında yer aldı. Halkımıza teşekkür ediyorum. Sadece örgüte desteği kesmekle değil, devletin safında yer aldılar. Artık sürekli teröristlerin ve sığınaklarının nerede olduğunu gören ve bilen herkes ihbarlarda bulunmaya başladı. Burada halkımız, milletimiz, ordumuz, polisimiz, korucumuz ve herkes büyük bir koordinasyon ve uyum içinde. Bu belayı başımızdan def etmek için çalışıyoruz. Çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Örgüt artık bitme noktasına geldi.”

Çözülme Büyük Bir Hızla Artıyor

Terör örgütünün belinin kırılmasından dolayı 2017 yılının kritik bir yıl olduğunu söyleyen Vali, “Teröristleri tanıyan, teröre destek verenleri tanıyan, bilen ve bu kişilere bir şekilde iletişimi olan herkese diyorum ki artık emperyalistlere hizmet ve uşaklık edenler, bu şeytani mücadeleden vazgeçsinler. Silahlarını ve bütün o kirli fikirlerini orada bırakıp normal hayata dönsünler. Anne, baba ve kardeş ve sevdalılarının yanına dönsünler. Hep birlikte birlik olursak güçlü oluruz. Bunların ailelerinin de evlatlarına bu kötü yoldan dönmeleri için her türlü çağrıyı yapmaları ve mücadeleyi vermeleri gerekiyor. Bizden yardım isteyen aileler, anne ve babalar oluyor. Gelip teslim olanlar var. Anne, baba ve yakınlarının bulup getirip devlete teslim ettikleri de oluyor. Bu çözülme büyük bir hızla artıyor.”

Kamupersoneli.net