Gündem

BM Genel Sekreteri Guterres: Türkiye, İran ve Rusya İdlib'te Savaşı Önlesin

Suriye’nin İdlib kentine dair gelişmeler dünya gündeminden düşmüyor. Konuya dair son gelişmeler ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında gündeme geldi. 

Bu kapsamda gazetecilerin karşısına çıkan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib konusu ile ilgili olarak Türkiye, Rusya ve İran’a çağrıda bulundu. 

BM GENEL SEKRETERİNDEN İDLİB ÇAĞRISI

BM Genel Merkezi’nde basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gündeminde İdlib’te yaşanan gelişmeler vardı. Burada yaşayan insanlara dair açıklamalarda bulunan Guterres kana bulanmış Suriye’de geniş çaplı bir savaştan kaçınılmadığı takdirde daha önce hiç görülmemiş bir insani felaket yaşanacağı uyarısında bulundu. Guterres açıklamasında İdlib’in son çatışmasızlık bölgesi olduğunu hatırlattı ve kan banyosuna dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi. 

Konuya dair açıklamalarında ayrıca bölgede terörle mücadele konusunda uluslararası yükümlülüklerin de unutulmaması gerektiğini vurgulayan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres teröristlerin varlığına da müsaade edilemeyeceğini net bir dille aktardı. Guterres açıklamalarında ayrıca Türkiye, Rusya ve İran’a İdlib’de savaşı önleme ve sivillerin korunması için hiçbir çabayı boşa çıkarmama çağrısı yaptı.

Kamupersoneli.net – ANKARA