Gündem

Bodrum'da Sağlık Çalışanları Darp Edildi

 Muğla’da sağlık çalışanının darbedildiği iddiası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir grup sağlık çalışanı, meslektaşlarının hasta tarafından darbedildiği iddiasıyla eylem yaptı.


İddiaya göre, bir süre önce trafik kazası geçiren E.B, tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesinde tartıştığı sağlık çalışanı Tahsin Kızılırmak’ı darbetti.

Duruma tepki gösteren bir grup sağlık çalışanı, hastane önünde bir araya geldi.

Bodrum Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Orhan Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, gecelerini gündüzlerine katarak sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik kötü davranışlara tepki gösteren Yüce, “Çocuklarımızı evimizde bırakarak buraya geliyoruz. Yaşanan bu olaylardan dolayı çocuklarımız artık doktor olmak istemiyor. Halkın bize destek olması lazım. Ne kadar zor şartlarda çalıştığımızı herkes biliyor.” diye konuştu.

Grup adına konuşan hastanenin çalışan hakları birimi sorumlusu Arzu Yıldırım da sağlık çalışanı arkadaşlarına yönelik öldürmeye kast derecesinde şiddet uygulandığını anlattı.

Şiddet uygulayan kişinin 19 yaşında olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bu genç, daha önce motor kazası sonucu hayati tehlikeyle hastanemizde yatarak, günlerce tedavi edilmiştir. Şahıs, tedavi sonrası kontrolleri sırasında 51 yaşındaki baypaslı emektar çalışanımıza şiddet uygulamıştır.” ifadelerini kullandı. 

Basın açıklaması yapıldığı sırada rahatsızlanan Tahsin Kızılırmak’a gruptakiler müdahale etti.

Bu arada, Kızılırmak’ı darbettiği iddia edilen E.B’nin, emniyetteki ifadesininin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

AA | Kamupersoneli.net