Gündem

Boş Bıraktıkları Sorudan Bile Puan Aldılar !

2014 tarihinde yapılan Maliye Bakanlığı’nın Vergi Müfettişliği sınavında FETÖ oyunu ortaya çıktı. Sınavda başarısız olanların puanlarının yükseltildiği tespit edildi.

Sınavdan düşük puan alanların puanları yükseltilirken yüksek puan alanların puanları da düşürüldü. Sınavdan başarısız olanlar sınavın iptali için yargı yoluna başvurdu. Davada yapılan bilirkişi incelemeleri sonucunda her şey ortaya çıktı. İncelemelerde, adayların cevap vermedikleri sorulardan bile puan aldıkları görüldü.

Sınavın iptali için Danıştay’da da dava açıldı. Danıştay da sınavda usulsüzlük yapıldığını onayladı. Fakat 2014 yılında yapılan sınava ilişkin henüz geriye dönük bir işlem yapılmadı.

Yine Maliye Bakanlığı’nın Vergi Müfettişliği 2013 sınavında da benzer bir hile tespit edildi. Bilirkişi raporunda cevaplarda değişiklikler yapılıp yeniden puanlandırıldığı ifadeleri yer aldı. 

Sınavın iptali için başvuran adaylar, incelemeler sonunda haklarını alacaklarını düşünüyorlar. Sınavlarla ilgili incelemeler yapılmasına rağmen, henüz geriye dönük bir işlem yapılmadı. Usulsüzlükle sınavı kazananlar hala görevlerine devam ediyorlar.

2014 Vergi Müfettişliği sınav kurulunda yer alan üyelerden bazılarının da FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındığı ortaya çıktı.

Sınavda usulsüzlük yapılması nedeniyle mağdur olan bir adayın da intihar ettiği tespit edildi.

Kamupersoneli.net