Gündem

Bozoğlan: "İşgal ettikleri yeri kamufle etmeye çalışıyorlar"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Rakka’ya bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PYD/PKK’nın çok sayıda militanının bulunduğu binaya ABD bayrağı asmasına ilişkin, “Tel Abyad, Arap ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı bir yerdi. PYD, etnik temizlik yaparak işgal ettiği kenti ABD bayrağı asarak kamufle etmeye çalışıyor.” dedi.

Bozoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı güçlerin desteğiyle terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin bölgede güçlendiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PYD militanlarının bulunduğu yerlere Amerikan bayrağı asılmasının birçok nedeninin olabileceğini belirten Bozoğlan, PYD’nin bu sayede kendini saklamaya çalıştığını ifade etti.

Emin Bozoğlan, Türkiye’nin Haseke’den Bayırbucak’a kadar sınırı teröristlerden temizlemesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Türkiye’nin terör sorunuyla daha fazla uğraşmaması için sınırdaki PKK/PYD ve DAEŞ gibi örgütlere müsaade etmemesi gerekiyor. Tel Abyad Kürt yerleşim yeri değil, PYD burada etnik temizlik yaptı. Tel Abyad, Arap ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı bir yerdi. PYD, etnik temizlik yaparak işgal ettiği kenti ABD bayrağı asarak kamufle etmeye çalışıyor. Türkiye’nin olası müdahalesinin önüne geçmek için böyle bir yol izlemiş olabilirler ama buna taviz verilmemeli çünkü PYD’nin sınırdaki varlığı, PKK’dan da tehlikeli. PKK ile zaten bir mücadele var ama bunlar sınır ötesinde oldukları için müdahale imkanı da yok. PYD’nin kamplarında yetiştirilen teröristler sınırdan geçerek PKK saflarında katliamlara başlıyor.”

“Yaşanan gelişmeleri barışa giden bir basamak olarak görüyoruz”

Son dönemde Suriye’de yaşanan gelişmelerin umut verdiğini anlatan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan, terör örgütlerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Bozoğlan, barışa olan inançlarının her geçen gün arttığını dile getirerek “Suriye’yi bugüne kadar perişan hale getiren güç zayıfladı, yeni güç denklemi ise umut veriyor. Yaşanan gelişmeleri barışa giden bir basamak olarak görüyoruz. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok, zaten PYD’de onlara hizmet etmiyor, etseydi Türkiye’deki konaklama merkezlerinde bu kadar Kürt olmazdı.” dedi.

“DAEŞ, yüzde 90’ı Arap olan Tel Abyad’ı bir mermi sıkmadan PYD’ye bıraktı”

Araplar Yardımlaşma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa da Suriye’de DAEŞ ve PKK’nın aynı amaca hizmet ettiğini ve savaşın uzamasına neden olduklarını aktardı.

Teröristlerce işgal edilen Tel Abyad’ın Türkiye için bir tehdit oluşturduğunu ve temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Kırboğa, şunları kaydetti:

“Kobani’nin büyük bölümü Kürtlerden oluşmasına karşın DAEŞ aylarca süren bir savaşa girişmiş ve dünyaya PYD’nin bir kahraman, bir kurtarıcı olarak ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bunun yanında Kobani’de ısrarcı olan DAEŞ yüzde 90’ı Arap olan Tel Abyad’ı bir mermi sıkmadan PYD’ye bırakıp gitmiştir. Cerablus’ta Türkiye başarılı olunca PYD’de bundan çekindi. Samimi insanlarla bu işin yürütülmesi lazım. Tel Abyad’da ABD bayrağının asılması bizim için çok anlam ifade etmiyor ama bunlar batıda bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.”

Suriye’de 2 Eylül’de Fırat Nehri’nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PYD/PKK’nın çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde çevreye ABD bayrakları asılmıştı. Terör örgütü PYD, son olarak geçen yılın Haziran ayında ele geçirdiği ve içerisindeki insanları göçe zorladığı Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde ABD bayrağı asmıştı.

Kamupersoneli.net | AA