Gündem

BTK Başkanı Sayan'dan FETÖ Davalarına İlişkin Önemli Açıklama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Fatih Sayan FETÖ davalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yenişafak’tan İbrahim Acar’ın haberine göre Fatih Sayan’ın açıklamalarını aşağıda ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BTK Başkanı Fatih Sayan FETÖ davalarında önemli bir delil olarak sayılan HTS kayıtları ve FETÖ davalarından gelen iş yükü hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“İŞ YÜKÜMÜZ YİNE DE ÇOK”

“Yazışmalar çok büyük bir yük haline geldi. Bir de komisyon kuruldu. İş yükümüz daha da artar. Zaten çalışan sayımız KHK’larla atılmalar nedeniyle üçte bir oranında azaldı. 15 Temmuz öncesine göre kıyaslanamaz bir iş yükü var. Normalde günde 100 evrak hazırlanırken şimdi 300, 500 ve 1000 evrak hazırlanması gerekiyor. İstenen talepleri operatörlere iletiyoruz. Türk Telekom, Türkcell ve Vodafone’den gelen dataları adli makamlara sunuyoruz” dedi. Yoğun iş yükünün üstesinden gelmek için alt yapı yatırımlarını arttırdıklarını da belirten Sayan, şunları kaydetti: “Eskide 30-45 günde yaptığımız bir çalışmayı şimdi bir günde karşılar duruma geldik. Alt yapı entegrasyonumuzu gerçekleştirdik. UYAP üzerinden bu taleplerin karşılamaya başladık. Bu sayede Ankara Batı Adliyesi için bu hizmeti vermeye başladık. Bu hafta bütün Türkiye’ye yayılacak alt yapı sayesinde evrak, posta ve kırtasiye ihtiyacını ortadan kaldırdık. Dinlemeler, kayıtlar derken iş yükümüz yine de çok.”

Kamupersoneli.net – ANKARA