Gündem

Bu Bayram Trafik Kazalarının Bilançosu Çok Ağır Oldu

Bilindiği üzere alınan karar doğrultusunda Kurban Bayramı tatili bu sene 9 gün olarak belirlendi. 17 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de başlayan tatil 26 Ağustos tarihine kadar devam etti. Bayram tatilinin sona ermesinin ardından ise tatil dönüşleri başladı. 

Ancak bayram boyunca trafikte yaşanan kazalar bayrama gölge düşürdü. Öyle ki 9 günlük bayram tatili boyunca 154 vatandaş hayatını kaybederken 695 vatandaş da yaralandı. 

BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLONÇOSU 145 ÖLÜ, 695 YARALI

Kurban Bayramı tatili boyunca yurt genelinde yüzlerce trafik kazası meydana geldi. Yurdun değişik bölgelerinde şehir içi, şehirler arası yollarda ya da kırsal alanlarda meydana gelen kazalarda toplam 145 vatandaş hayatını kaybetti. Meydana gelen bu kazalarda ayrıca 695 vatandaş ise yaralı olarak kurtarıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da konuya dair açıklamalarda bulunmuştu. Bu yıl bayram boyunca yaşanan kaza oranlarının geçtiğimiz yıla oranla arttığını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu denetimlerin sıkılaşacağı mesajını vermişti. Bakan Süleyman Soylu konuya dair yapmış olduğu konuşmasında, “Vatandaşlara bir haberim daha olacak. Darılmaca gücenmece yok. Bu acıları bir daha çekmek istemiyoruz. Bayramdan sonra özellikle emniyet kemeri konusunda sıkı tedbirler uygulayacağız. AB standartlarına uyma konusunda arkadaşlarımıza net talimatım var. Bu konuda cezaysa ceza. Kimse darılmasın, gücenmesin” ifadelerini kullanmıştı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA