Gündem

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı? Bakan Koca cevapladı!

11 Mayıs tarihinde atılan ilk normalleşme adımı sonrasında ikinci adım 1 Haziran tarihinde atıldı. 2. adımın atılmasından sonra düzenlenen ilk koronavirüs konulu toplantıda önemli değerlendirmeler yapıldı. Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında, ” 1 Haziran itibariyle yeni bir sürece girdik. Ülkemiz bu süreci. Çok az hasarla yaşayan nadir ülkelerden olmakla birlikte şartlardan elbette etkilenmiştir” ifadesini kullandı.

TEDBİRLERİ SAĞLAYACAĞIZ

Bakan Koca, açıklamasında 1 Haziran’da yeni sürece girildiğini belirterek, “Yaşlılarımızın kısıtsız şekilde sokağa çıkabilecekleri şartları uyacağımız tedbirlerle bizler sağlayacağız” dedi. Planlı bir şekilde normal şartlara dönmeye çalışıldığı bu dönemde tedbirlerin uyulması gerekliliğinin de altı çizildi.

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı? Bakan Koca cevapladı!

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?

Bakan Koca, sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin gelen sorulara yönelik verdiği cevapta, önümüzdeki dönemde kısıtlamanın yapılmasının beklenmediğini, ancak durumun vaka sayılarına göre değişkenlik gösterebileceğini belirtti. Bakan yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Önümüzdeki dönemde sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması yapılması beklenmiyor. Ancak iller bazında gerekli olan durumlarda bu uygulama devreye girebilir. Bilim Kurulumuzun böyle bir önerisi oldu”