Gündem

Bülent Arınç: 80 Milyonluk Kitlede Herkes Gülen'e Sempati Duymuştur!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucularından, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV’de Kübra Par’a konuk oldu. 

Bülent Arınç katıldığı program kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında kendisi ile merak edilenlere ve gündeme dair çok konuşulacak iddialarda bulundu.

‘2007’DE SİYASETİ BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM’

Bülent Arınç kendisine yöneltilen “AK Parti’ye geri mi döndünüz?” sorusuna böyle bir durumun kesinlikle olmadığını belirtti. Arınç siyasi hayatına ilişkin açıklamalarında, 2007 ve 2011’de siyaseti bırakmayı düşündüğü belirterek Ben 2007’de siyaseti bırakmayı düşünmüştüm Meclis Başkanlığından ayrılırken. 367 saçmalığı sonrası ahdettiğim için bırakamadım. 2011’de bırakayım dedim, bu kez de Erdoğan, ‘İhtiyaç var’ diyerek müsaade etmedi”

‘O DÖNEMLERDE FETÖ’CÜLÜK VE SEMPATİZANLIK YOKTU’

Siyaseti bırakmayı düşündüğü dönemlerde ne FETÖ’cülük vardı ne de Fethullah Gülen sempatizanlığı vardı diyen Bülent Arınç konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 80 milyon kitlede 80 kişi hariç herkesin Gülen’e sempati duyduğunu iddia eden şu açıklamalarda bulundu. 

“Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir”

GÜLEN’İ ÖVEN AÇIKLAMALAR HAKKINDA KONUŞTU

15 temmuz öncesi dönemde yapmış olduğu açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç bu tür açıklamaları bir çok önemli ismin yaptığını öne sürdü.

”15 Temmuz’dan önceki süreçte Gülen cemaatini öven açıklamalardan dolayı FETÖ’cülük suçlaması yapılıyorsa, başımızdaki cumhurbaşkanımızdan siyasi parti liderlerine varıncaya kadar, devlet bürokrasinin en üst noktasından en alt noktasına kadar bunlar hakkında olumlu sözler sarf etmiş olan herkesi bu kefenin içine koymak lazım. Bana FETÖ’cü diyecek bir akılsız varsa bu ülkede, lüten bunu genel manada düşünsün ki, “Bunları yüreklendirecek bir açıklama yapmıştır” sorusunun kimler karşılığı olabilir, bunları da bir aklına getirsin.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum