Gündem

Bursa Belediye Başkanı İstifa Etmeyeceğini Başbakan Yıldırım'a İletti (Recep Altepe Kimdir?)

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifası istendi.

Konu ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi tarafından flaş bir iddia ortaya atıldı. Selvi CNN TÜRK’te katıldığı bir TV programında AK Parti’de yaşanan istifalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Abdulkadir Selvi programda yaptığı açıklamalarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceğinin kesin olduğunu söyledi. Ancak Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son bir görüşme talep ettiğini ifade etti.

Ayrıca Abdulkadir Selvi burada yaptığı açıklamalarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifa etmeyeceğini Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiğini ifade etti. İstifası istenen bir diğer Belediye Başkanı olan Ahmet Edip Uğur hakkında da açıklama yapan Selvi, Edip Uğur sürecin ise kendi iradesi doğrultusunda geliştiğini ifade etti.

“ŞU ANDA AÇIKLANACAK BİR ŞEY YOK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kendisinden açıklama bekleyen gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve görevinin başında olduğunu belirtmişti. Recep Altepe açıklamalarında “Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa’ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım” ifadelerine yer vermişti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konu le ilgili olarak son açıklamasını ise hafta sonu gerçekleştirdi. Recep Altepe bu açıklamasında da istifanın olmadığını belirtti. Recep Altepe’nin son açıklamaları için TIKLAYIN.

RECEP ALTEPE KİMDİR?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 1959 yılında dünyaya geldi. Altepe, doğma büyüme Bursalıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa´da tamamlayan Altepe, Gazi Üniversitesi’nde eğitimini devam ettirdi.

Recep Altepe burada Mühendislik Fakültesi’nde Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca Recep Altepe 1983 yılında kendi işini kurdu. Altepe kurduğu iş ile kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işlerini yürütmüştür.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ASKERLİK ARKADAŞIDIR

2004 Türkiye Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 ve 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde ise AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Recep Altepe, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askerlik arkadaşıdır. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA