Gündem

Bursa ve Sivas'ta Bulunan 3 İlçenin İl Olması İçin Kanun Teklifi Verildi

CHP Milletvekilleri tarafından Sivas ve Bursa’da bulunan 3 ilçenin il olması için TBMM’ye kanun teklifi götürüldü. 

SİVAS VE BURSA İLÇELERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, beraberinde ki 8 milletvekilinin imzasıyla TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile Bursa’nın İnegöl İlçesi’nin il olarak kabul edilmesini  istemişti. Bu kanun teklifinin ardından bir teklifte Sivas için geldi. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız Kaynak Sivas’a bağlı Divriği ve Suşehri İlçelerinin il olması yönünde kanun teklifi verdi.

TEKLİFİN GEREKÇESİ ŞEHRE UZAK OLMASI 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Bursa’nın İnegöl İlçesi için verdiği kanun teklifinin gerekçesinde, hızlı nüfus artışı ve gelişen teknoloji nedeniyle temel ihtiyaçların karşılanmasının İnegöl’ün şehir merkezine uzak olması nedeniyle zorluk çektiğini belirtmişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız’da Sivas’ın Divriği ve Suşehri ilçelerinin il olması hakkında kanun teklifini TBMM’ye sundu. Bu iki ilçenin il olması için sunulan kanun teklifinde Sivas’ın Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip ikinci şehir olduğu hatırlatıldı ve bu durumun bu ilçelere hizmet sıkıntılarına neden olduğu bildirildi.

Özellikle Divriği’nin Sivas’ın merkezine 167 km uzaklıkta olduğu anımsatılan kanun teklifinin gerekçesinde bu nedenden dolayı önemli bir hizmet kaybı yaşandığı ifade edildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA