Gündem

Bütün Adliyelerde Medya İletişim Büroları Kurulmaya Başlandı

Artık bütün adliyelerde medya iletişim büroları kurulması için çalışmalar yapılmaya başladı
Medya İletişim büroları pilot olarak belirlenen Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Diyarbakır şehirlerinde faaliyete başlamıştı.

Peki nedir ve neden kurulmuştur  Medya İletişim Bürosu?
Basın meslek ilkelerine uygun olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yalan  , eksik veya çarpıtm haberlerin önüne geçilmesi amacıyla yapılmıştır. Medya mensuplarının yargı organlarıyla olan iletişim güçlenmesi yargıya olan güvenin arttırmak amacıyla kurulmuştur.

Basın sözcülüğü kurumuna yönelik ilk uygulamalar hayata geçirilmesi ile adalet sisteminde bu alanda bir yeniliğin devamlı kalması amacıyla ve bununla ilgili gereksinim analizinin yapılması amacıyla “ Kitlesel Medya Ve Yargı Arasındaki ilişkilerin  Güçlendirilmesi Projesi” Avrupa Birliği eşleştirme  Projesi olarak yürütülüyor.

Proje içeriğinde, kurumsal yapının en önemli ayrıntısı basın sözcülerine bağlı olarak çalışan medya iletişim bürolarına ihtiyaç vardır. Bu bürolar ilk olarak denemek amacı ile Ankara, İstanbul, İzmir , Diyarbakır, Adana  şehirlerinde uygulandı ve uygulama  sonucu başarılı olduğu için çalışmaya başlamıştır.

Başkanlıklarınca bu süreçte projenin devam edebilmesi açısından eğitim çalışmaları yapılması ve bununla ilgili materyallerin geliştirilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan rehber ilkeler de edinilen tecrübeler dikkate alınarak geliştirilmesi planlanılıyor.