Gündem

Büyükşehirlere Bombalı Saldırı ve Orman Yangınları Çıkarmak İçin Gönderilen Teröristler Yakalandı

Mardin’de, MİT ve Emniyet’in ortak operasyonunda, metropollere bombalı saldırılar gerçekleştirmek, orman yangınları çıkarmak için gönderilen 2 PKK’lı terörist tutuklandı.

ORTAK OPERASYON DÜZENLENDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek, akamete uğratılması amacıyla MİT Mardin Bölge Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından dün ortak operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG tarafından Türkiye’de saldırı için yetiştirilen ve terör örgütünün şehir yapılanması olan YPS bünyesinde faaliyet yürütmek üzere ülkeye gönderilen 2 terörist yakalandı.

BOMBALI SALDIRI İÇİN GÖNDERİLMİŞ

Törgütü PKK tarafından metropollere bombalı saldırı için gönderilen teröristlerin, bombalı saldırılar ile orman yangınları çıkarmak için hazırlık yaptıklarının belirlendiği öğrenildi.

BİRÇOK NOKTADA ÇIKAN ORMAN YANGINLARINI PKK ÜSTLENDİ

Terör örgütü PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” adlı terörist grup yayınladıkları bir bildiriyle Türkiye’de ciğerlerimizi yakan orman yangınlarını üstlendi. PKK’nın üstlendiği yangınlardan biri de İzmir’de meydana gelmişti. 2 gün boyunca rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınında onlarca hayvan yanarak can vermiş, 500 hektar alan ise kül olmuştu.

Yetkililerin, “sabotaj ihtimalini değerlendiriyoruz” açıklamasının ardından gözler, Muğla ve İstanbul’daki orman yangınlarını üstlenen PKK terör örgütüne çevrilmişti. PKK’nın uzantısı “Ateşin çocukları inisiyatifi” isimli terör örgütü İzmir’deki orman yangını başta olmak üzere Muğla, Kütahya, İstanbul gibi birçok noktada çıkan yangınları üstlendi.

.

Bir Yorum