Gündem

ByLock'ta Yeni Liste: 31 Bin Kullanıcı Daha Tespit Edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi tarafında kurulan özel ekip, 31 bin ByLock kullanıcısını daha tespit etti.

Ortaya çıkan kullanıcıların ID numaralarına ait 1 buçuk milyon mesaj da ortaya çıktı.

ByLock’ta Yeni Bilgilere Ulaşıldı

FETÖ’nün şifreli haberleşme aracı ByLock ile ilgili yeni bilgiler öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından incelenen haberleşme sisteminde, kullanıcılara ait kimlik numarasını temsil eden yeni “ID” numaralarına ulaşıldı.

31 Bin Yeni ByLock Kullanıcısı

31 bin kişiye ait olduğu belirtilen yeni ID numaralarına ait 1 buçuk milyon mesaj ortaya çıkarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü önümüzdeki günlerde 31 bin kişilik listeyi Ankara Başsavcılığına gönderecek.

1 Milyon Mesaj Şifreli

ByLock’la ilgili soruşturma kapsamında soruşturma dosyalarına konulması için bugüne kadar 18 milyon mesajın deşifre edildiği ancak 1 milyon civarındaki mesajın ise kendi içinde şifrelendiği için henüz çözülemediği ortaya çıkmış, bu mesajların örgütün içinde kilit görevlerde yer alan isimler tarafından atıldığı belirlenmişti. Bu konu kapsamında çalışmaların devam ettiği bilgisi verilmişti.

Çalışmaların derinleştirilmesi sonucu, şifreli ByLock haberleşme sistemi içinde kullanıcı kimliklerini temsil eden 31 bin “ID” numarasının tespit edildiği açıklandı. 31 bin ID numarası üzerinden yapılan mesajlaşmalar da deşifre edildiği belirtilirken, örgüt içi talimat ve konuşmaların yer aldığı yazışmalara ilişkin 1 Milyon 500 bin adet mesaja ulaşıldı. 

Tekrar eden mesajların ve ID numaralarının olmaması için yoğun bir çaba sarf eden bilişim uzmanlarının son şeklini vereceği 31 bin kişilik ByLock listesini önümüzdeki günlerde Başsavcılığa göndereceği öğrenildi.

Daha Önce 102 Bin Kişilik Liste Gönderilmişti

Gönderilecek liste içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların da bulunduğu öğrenildi. Listenin Başsavcılığa ulaştıktan sonra ilgili illere gönderilerek, soruşturma dosyalarına konulacağı belirtildi. 

Daha önce MİT’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak yaptığı çalışmalar sonucunda 102 bin kişilik liste 81 İl başsavcılıklarına gönderilmişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA