Gündem

ByLock'tan Tutuklu Olanlara Müjde! Tahliyeleri İstenecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman tarafından ByLock’tan tutuklu olanlar hakkında bir açıklama yaptı. Yüksel Kocaman açıklamalarında Mor Beyin yazılı ile ByLock’a yönlendirilen ve şuanda tutuklu bulunana kişilerin tahliyesini isteyeceklerini ifade etti.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Yüksel Kocaman’ın açıklamaları FETÖ’nün kriptolu haberleşme ağı olan ByLock hakkındaydı. Buna göre Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman FETÖ’nün gerçek ByLock kullananları tespit etmenin engellenmesi için 11 bin 480 kişinin GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirildiğinin belirlendiğini ifade etti. Konu ile ilgili detaylar için TIKLAYIN.

MOR BEYİN YAZILIMI İLE YAPILMIŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman açıklamalarının devamında FETÖ’nün bu olayı TÜBİTAK eski çalışanı ve FETÖ firarisi Kemalettin Cengiz Erbakırcı tarafından yapıldığını ifade etti. Kocaman, FETÖ firarisi Erbakırcı’nın bunu Mor Beyin isimli uygulama ile yaptığını ifade etti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Konu ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman Mor Beyin yazılımını yapan Kemalettin Cengiz Erbakırcı’nın 15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün sonra yurt dışına kaçtığını ifade etti. Ayrıca Kocaman, TÜBİTAK eski çalışanı Erbakırcı’nın bu işin en büyük sorumlularından olduğunu düşündüklerini bu kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA