Gündem

Çağrı Merkezi Çalışanları Kadro Dışı Bırakıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, taşeron işçiye kadro sorunu ile ilgili soruların sorulabileceği ‘ALO 170’ hattı kurdu. Taşeron işçiler kadro heyecanı yaşarken, konu ile ilgili soruları yanıtlayan ALO 170 hattı personellerinin kadro dışı kaldığı öğrenildi.

Gazete Habertürk’ten Esra Nehir’in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bu süreçle ilgili vatandaştan gelen soruları yanıtlayan ALO 170 personelinin kadro dışı kaldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, çağrı merkezi personeli, ‘araçla personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı’ kapsamında değerlendirildiği için düzenlemeye dahil edilmediği belirtildi.

Bin 135 ALO 170 Personeli Kadro İstiyor

Ankara, Trabzon, Aksaray, Şanlıurfa, Sivas, Bayburt, Muş ve Kütahya olmak üzere 8 ilde taşeron şirket üzerinden çalıştırılan bin 135 dolayında ALO 170 personeli çalışmakta. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yapmış oluğu açıklamasında, taşeron düzenlemesine ilişkin internet ve telefon üzerinden soruların alınacağını, bu kanallardan gelen sorulara yanıt verileceğini dile getirmişti. ALO 170 çalışanları ise kadro taleplerini belirttiler.

ALO 170 çalışanları, aralarında 2010 yılından bu yana görev yapanların da yer aldığını belirterek; “Yıllardır çalışıyoruz, biz de iş garantisi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çağrı Merkezi Çalışanları Kadro Dışı

ALO 170 çalışanlarının dışında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında “araçla personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı” yoluyla istihdam edilen çağrı merkezi çalışanlarının da kapsam dışı bırakıldığı ortaya çıktı. Düzenlemenin mevcut halinde Kalkınma Ajansları, Anadolu Ajansı ve TRT gibi özel bütçeli kurumlar da kapsam dışı kalacak.

Değişikliğe Gidilmezse Aynı Koşullarda Çalışılacak

Kamu İhale Kanunu Genel Tebliği’nde yer alan bilgilere göre, toplam ihale bedelinin yüzde 70’i araç temini, yüzde 30’u personel için ise bu ihale “araçla personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı” kapsamında yer alıyor. Söz konusu düzenlemede değişiklik yapılmaz ise, şoförlü araç kiralama, yemek hazırlama gibi alanlarda taşeron işçiler aynı koşullarda çalışmayı sürdürecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. devlet hastanesinde 2010 dan beri bilgi işlem destek personeli olarak çalışıyorum. bizimde durumumuz aynı. %70 altında olmamız bizim belirlediğimiz bir şey değil. i̇hale türünü biz belirlemiyoruz.

  2. Büyük bir haksızlık olur derhal devlet büyükleri bu işe el atsın.

  3. Bende çevre ve şehircilik bakanlının ALO 181 de temizlik görevlisiyim bizlerde kadro istiyoruz bizim günahamız neydi bizlere vermiyonuz iki gün önce işe girene veriyorsunuzda yıllardır çalışana vermiyorsunuz bumu sizin adaletiniz çok yazıklat olsun biran önce bizede yardımcı olun rica ediyoruz

  4. Bizlerde taşaron da çalışıyoruz bizleri kadro dışı bıraktınız sn cumhur başkanımız taşaron tamamen kalkacak konuşmasını yaptı. Hani bizler alamadık kimlere verdiniz bende kamo kurumunda temizlik görevlisiyim ayrımcılık yapmayın verecek seniz herkeze eşit verin çağrı merkezlerini ayırmayın bakanlığı çağrımerkezi ALO 181 de çalışıyorum temizlik görevlisiyim mizleri madur etmeyin bizlerede verin

  5. Ptt cagri merkeziyiz niye maduruz ilk okul mezunuyla universite mezununu bir koymayin nerde adalet