Gündem

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: 1,5 Milyon İstihdamı Başaracağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen “Orhangazi Vizyon Çalıştayı Turizm Değerlendirme Toplantısında” bir konuşma yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında Türkiye’nin bir referandum sürecine girdiğini, sorun üreten bir sistemden gelecek vizyonu oluşturabilecek bir sisteme dönüşümün arefesinde bulunduklarını söyledi.

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aralık ayı işsizlik oranlarının Mart ayında açıklanacağını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

1,5 MİLYON İSTİHDAMI BAŞARACAĞIZ

“Martta işsizlik rakamları, aralık ayı için muhtemelen yüzde 12,2 veya 12,3 denilecek. Hafif bir yükselme olabilir. Ocak 2017’den itibaren işsizlik oranları, önce bir duracak. Sonra da yaygın çalışmalarımızla, sizin geleceğe sahip çıkmanız ve güven duygunuzla daha çok istihdam, üretme ve istihdamdaki yükü azaltarak daha güçlü rekabet etmeyi başaracak ve inşallah 1,5 milyon istihdamı başaracağız.”

‘1502 TL BİZDEN’

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu “Biz, 500 bin gence, ‘İş yerime nasıl adapte olacak’ eğitimi vereceğiz. Diploması var ama teorik bilgisi yok. İş başı eğitim programında bin 502 TL’lik ücretin tamamını biz üstleniyoruz. Gelsin 3 ay iş yerinizde eğitimini görsün.” dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA