Gündem

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'ndan Sosyal Güvence ve İşsizlik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Anadolu Ajansı editör masasına konuk oldu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu burada kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu sosyal güvence ve işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’nun açıklamaları ise şöyle;

“KİMSE SOSYAL GÜVENCE DIŞINDA KALMAMALI”

“Sigortalılığı sona eren çalışanların sağılık hizmetinden faydalanabilmeleri için yapılan çalışma ne zaman yürürlüğe girecek ve kaç kişiyi ilgilendiriyor?” sorusu üzerine, Müezzinoğlu, “AK Parti dönemlerinin en büyük devrimsel dönüşümlerinden biri, vatandaşlarımızın tamamının genel sağlık sigortası kapsamı içine alınmasıdır. Bunun da 2008’de yasal düzenlemesini yaptık.” 

“Tek bir vatandaş sosyal güvence dışında kalmamalıdır.” 

“Herhangi bir sigortası olmayan gelir testine gidecek, gelir düzeyin 2 asgari ücretten fazlaysa aylık 426 lira ücret ödeyerek genel sağlık sigortası kapsamına girecek. Gelir düzeyi 2 asgari ücretin altında ise bu 213 lira genel sağlık sigortası primi ödeyecek. Asgari ücretin 3’te biriyle asgari ücret arasındaki bir geliri de varsa bu da 71 lira ödeyecek. Asgari ücretin 3’te birinden daha az ise bunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üstlenecek ve genel sağlık sigortası kapsamı dışında kimse kalmayacak.”

“İŞSİZLİK ORANI TEK RAKAMA İNCECEK”

“Belki 2017’nin Ocak rakamı da işsizlik oranı anlamında çok hafif bir artışı getirebilir. Ama 2017’nin Aralık ayında, çok rahatlıkla söylüyorum, bu performansımızı sürdürerek işsizlik oranı mutlaka ama mutlaka tek haneli rakama inecek, yüzde onların altına inecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA