Gündem

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: 10 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Jülide Sarıeroğlu, yeni eğitim- öğretim yılının hem veli ve öğrencilerin içini rahatlatacak uygulamalar olacağını hem de yeni iş imkanları sağlayacağını belirtti.

Çalışma Bakanı Sarıerğlu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların daha hijyenli olması adına 40 bin işçi alımı yapılacağını ve şuan itibariyle öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla 10 bin güvenlik görevlisi alımı yapacaklarını açıkladı.

10 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Kamupersoneli.net olarak katılğımız TESK ESYEM Yetkilendirme Töreni Toplantısı’nda Bakan Sarıeroğlu’nun güvenlik görevlisi alımı açıklaması söyle oldu;

“İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Çalışma Bakanlığımız olarak ortak bir çalışma gerçekleştirdik ve risk sınıflarına göre ayırdığımız okullarımızda, toplum yararına çalışma programı kapsamında şuan itibariyle 10 bin kişi sertifikalı, belgeli güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğiz.

Bu bağlamda ailelerimizin yani velilerimizin içleri daha rahat edecek ve bizde bu durumdan dolayı daha mutlu olacağız. Çocuklarımızın sağlıklı, güvenli ortamlarda eğitim almaları için ortam sağlamayı bizim en önemli görevimiz olarak görüyürum. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim almaları için olanak sağlamak bizim görevimiz.

Bu eğitim- öğretim yılında aldığımız bu kararların hem veli ve öğrencilerimiz için önemli olduğunu, hem de yeni iş imkanları sağladığı için çok önemli adımlar olduğunu bildirmek isterim.”

Bir Yorum

  1. Alımlar nezam olacak yaş sınırı kaç olacak silahsızlarıda alacaklarmı

  2. Alımlar nezam olacak yaş sınırı kaç olacak silahsızlarıda alacaklarmı teşekürle..