Gündem

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'ndan Emeklilik Yaşı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘SGK’da Yılın Enleri’ törenine katıldı. 

Tören kapsamında kürsüye çıkan Bakan Sarıeroğlu son günlerde önemli bir gündem maddesi haline gelen emeklilik yaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

JÜLİDE SARIEROĞLU’NDAN EMEKLİLİK YAŞI AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu emeklilik yaşı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarında, özellikle bu konu hakkında son günlerde bilgi kirliliği olduğu ve yalan bilgiler paylaşıldığını söyledi. 

Bu tarz bilgilerin yayılmasının SGK’nın itibarına saldırı olarak nitelendirdiklerini belirten Jülide Sarıeroğlu emeklilik yaşına dair detaylı bilgileri yineledi. Emeklilik yaşının 65 olduğu yöndeki söylentilere açıklık getiren Bakan Sarıeroğlu şu ifadeleri kullandı. 

“Emekli yaşıyla alakalı son dönemlerde çok korkunç, maalesef ki sahalarda yansıyan, vatandaşlarımızın yine kafalarını karıştırmaya yönelik çok yalan bilgiler paylaşılıyor. Artık nezaketi de bir yere kadar muhafaza edebiliyoruz. Siyasette genel bu tarz söylem içerisinde olan birisi değilim. Ama bu kurumu yapılan bu tarz bilgi eksiliği ile ortaya konulan iddia kurumumuzun, kurumsal olarak itibarına yapılan saldırı olarak değerlendiriyoruz. Dediğimiz gibi 81 milyonun emanetini korumak zorundayız. Şu an Türkiye’de 65 yaşında emeklilik yok. Sahalarda deniyor ki emeklilik yaşı 65, böyle bir uygulamaya henüz geçmiş değiliz. 2002 sonrasında sigortalı olanlarda, kadınlarda 58 yaşında, erkeklerde 60 yaşında emekli oluyorlar”

65 YAŞINDA EMEKLİLİK 2036 YILINDA BAŞLIYOR

65 yaşında emekli olunmasına ilişkin açıklamalarında bu uygulamanın henüz yürürlükte olmadığına vurgu yapan Bakan Sarıeroğlu, 2002 yılından önce sisteme giren vatandaşların kaç yaşında emekli olacaklarına yönelik bilgiler verdi. 

“65 yaş uygulamasını 2036 yılı sonrasında başlatıyoruz ve ilk emeklilerde 2048 yılında itibaren olmaya başlayacak. Bu anlamda Türkiye’de emeklilik yaşı 65 değil bunun altını çizmek istiyorum. Ülkemizde 2002 öncesi sisteme giren vatandaşlarımızın ortalama emekli yaşı 52 ile 54 arasında bunun altını özellikle çizmek istiyorum”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. emeklilik yaşı 50 olmalı.kim özel sektör de çalışanı 55-60 yaşına kadar çalıştırır

  2. Hadi ama dostum yalan söylüyorsun 44 yıl yazıyor emekliliğe yaş (22)senin çocukların çalışmıcak 13 yıl önce 42 yaşında oluyordun nerden nereye

  3. 1996 girişliyim 1980 Doğum 56 yaşında emekliyim biri bakanın sölesin kulagına

  4. Bakanmı yalan söylüyor sistemmi anlamadım sayın bakanım 1998 sigorta girişliyim 57 yaş gösteriya nasıl olacak bı i bir aydınlanma yaparsanız hatt 57 değülde beni elli yaşında emekli ederseniz çok iyi olur