Gündem

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'ndan Son Dakika Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu temasları kapsamında Elazığ’a gitti. Sakan Sarıeroğlu burada Vali Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. 

Ayrıca Çalışma Bakanı Sarıeroğlu ziyaretinin ardından Valilik önünde bekleyen vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, vefat eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar’ın kayınvalidesi Fikriye Serdar’ın taziyeevini ve Elazığ Belediyesi’ni ziyaret etti.

Daha sonra çeşitli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

“NE DEDİYSEK ARKASINDA DURMUŞ BİR İKTİDARIZ”

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu taşeronlara ilişkin açıklamasında ”Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz seçimlerde taşerondaki kardeşlerimize yönelik kamuda istihdam imkanıyla ilgili bir beyanımız oldu. Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız.” ifadelerine yer vererek şöyle devam etti;

Çalışma Bakanına ”Taşeron çalışanlarla ile ilgili yeni çalışmalarınız var mı?’ sorusu soruldu. Bunun üzerinde Bakan Sarıeroğlu bu meselenin çok uzun süredir ülkenin gündeminde bulunduğunu ve taşeron konusunu bakanlığı öncesi yürüttüğü faaliyetlerden ve çalışma ekonomisti olması dolayısıyla çok iyi bildiğini aktardı.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR KONU DEĞİL”

“Taşeron konusu AK Parti dönemlerinde ortaya çıkmış bir konu değil. Geçmişten beri Türkiye’de uygulanan bir çalışma şekli. Tabii bu çalışma şekli zaman içerisinde düzenli dediğimiz insan onuruna yaraşır bir çalışma şeklinde olmaktan bir kayış eğilimi içerisine girmiştir.

Bu eğilimi düzeltmek için de AK Parti döneminde çok güçlü bir yasal düzenleme gerçekleştirildi. Eskiden ücretlerini alamayan, çalıştıkları iş yerlerinde yanlarında aynı işleri yaptıkları arkadaşlarından çok daha farklı imkanlarla, daha kötü ve zor şartlarda çalışmak zorunda kalanlar vardı. Kıdem tazminatı, izin ücreti gibi imkanlardan maalesef yoksunlardı.”

KAMUDA İSTİHDAM HAKKI

”Bu konuda asgari ücretin düzeltilmiş, ihalelerin üç yıllık yapılıyor ve yine toplu sözleşmeyle alakalı süreçlerin işliyor olmasıyla beraber ücretlerde kısmi oranlarda düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Ama zaman içerisinde her ne kadar bir düzelme olsa da beklentiler ve talepler farklı yönde. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz seçimlerde taşerondaki kardeşlerimize yönelik kamuda istihdam imkanıyla ilgili bir beyanımız oldu.

Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız. Bu anlamda geçmiş dönemde bazı çalışmalar hayata geçirilmek istendi ama şartlar maalesef uygun olmadı. Bu dönemde bunun sorumluluğunu biliyoruz. Bunun taşerondaki işçilerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle şuan çok titiz bir çalışma içerisindeyiz.”

“GÜÇLÜ ADIMLAR ATILMIŞ OLACAK”

‘Maliye Bakanlığı ile bu konu üzerinde çalışıyoruz. Tam olgunlaştıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah yeni yasama döneminde kısa süre içerisinde bu konu ile ilgili güçlü adımlar atılmış olacak.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Ayın 5 maaş alacak taşoranizya ayın 15 alıyoruz bakanda haklarında iyileşme yaptık tazminat yıllık izin verdik diyor memur işçi bizim üstümüze iki maaş verdiniz bizim bayramımız yok cenazemiz yok bize gelince para yok

  2. Biz sözümüzü tuttuk arkanızda durduk taşeronun arkasınds neden durulmuyor büyük bi devlete bu meseleler mesele olmaması lazım bi deli kuyuya taş atmış 50 kişi çıkaramamış hikayesine dönmez inş

  3. lütfen bizi de düşünün bu vampirlere kanımızı emdiriyorsunuz. memur olduk tazminatımızı alamıyoruz 10 yıllık yazık değil mi bize

  4. Sayın bakanım
    Biz yemekhane çalışanları olarak kadro bekliyoruz :) lütfen bizi unutmayın