Gündem

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu 'Sosyal Çalışma Programı' Detaylarını Açıkladı

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, farklı şehirlerde öğrenim gören gençlerin sosyal çalışma kapsamında bulundukları şehirlerde çalışacaklarını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan projeye yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yazılı bir açıklama yayımladı. 

ÇALIŞMA BAKANI SARIEROĞLU’NDAN SOSYAL ÇALIŞMA AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuya dair yapmış olduğu yazılı açıklamasında, “Sosyal Çalışma Programı” ile üniversiteli gençlere yaz dönemlerinde çalışma imkanı sağlayacaklarını bildirdi. Bu proje kapsamında 500 bin gencin sosyal çalışma ile tanışacağını açıklayan Bakan Sarıeroğlu, 2023 yılına kadar her yıl, 81 ildeki üniversitelerimizin 18-25 yaş aralığındaki öğrencileri ilk defa sigortalı yaparak sosyal sigorta sistemine de dahil etmiş olacağız, dedi.

HANGİ ALANLARDA ÇALIŞACAKLARINI AÇIKLADILAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bu proje çerçevesinde gençlerin hangi alanlarda çalışacaklarına dair detaylar verdi. Bu çalışma alanlarının bulundukları şehrin özelliklerine göre belirleneceğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu, bu çalışma karşılığında gençlere asgari ücret tutarında ödeme yapılacağını söyledi. 

“2023 yılına kadar her yıl, 81 ildeki üniversitelerimizin 18-25 yaş aralığındaki öğrencileri ilk defa sigortalı yaparak sosyal sigorta sistemine de dahil etmiş olacağız. Şehirlerin coğrafi ve sosyal durumlarına göre gençler; ağaç dikimi, yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, eğitmenlik, mentorluk gibi işleri yaparak, bir yandan cep harçlığı biriktirecek bir yandan da toplum yararına çalışmış olacaklar. Bu programa katılacak olan gençlere 1 aylık hizmetleri sonunda net asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. 7 milyon üniversite öğrencisi için bulunmaz bir fırsat olan bu programla, öğrencilerimiz eğitim aldıkları şehirlere daha okurken hizmet etmiş olacak ve yaşadıkları şehirlere olan aidiyetleri güçlendirilecektir.”

YAPILABİLECEK İŞLERE ÖRNEK VERDİ

Sosyal Çalışma Projesi’nde gençlerin yaş gruplarına göre işler yapabileceklerini ifade eden Bakan Sarıeroğlu bu projeler ile önemli kazanımlar elde edileceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun, Sosyal Çalışma Projesi’ne dair ifadeleri şu şekilde,

“Gençlerimiz sosyal çalışma kapsamında üniversiteye hazırlanan liseli kardeşlerine eğitmenlik, sosyal hizmet modellerinden yararlanan evlatlarımıza mentorluk, huzurevlerindeki yaşlılarımıza yoldaşlık, belediyelerin gençlik kamplarında koçluk, folklor hocalığı, çocuklarımıza kodlama öğretmenliği dahi yapabileceklerdir. Bu modelin özel sektörü de özendirmesini ve buna benzer programları hayata geçirmesini bekliyoruz. Her üniversite kendi ormanını, her STK kendi çocuk yaz kampını bu modelle yaparsa sosyal çalışmayı deneyimleyen gençlerimiz Türkiye’nin geleceğini daha aydınlık günlere taşıyacaklardır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 25 yaşından sonraki işsizler ne yapacak kaderine terk edilecek tabiiki her zaman olduğu gibi üstelik çoğu gss prim borçlusu asıl bunlara iş sağlayın sayın bakan oya gelince istemesini biliyorsunuz

  2. Sosyal çalışma programına başvurular başladımı bana göre çok yerinde bir proje inşAllah muvaffak olunur

  3. sadece öğrenim görülen yer de mi çalışılıyor evi istanbulda olupta başka şehirde okuyan nolcak peki istanbulda mi çalışamayacak mi