Gündem

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu Taşeron Konusunun Meclise Getirileceği Tarihi Açıkladı

Bir milyona yakın taşeron işçisinin merakla beklediği taşeron işçilerinin kadroya alınması konusuna ilişkin Bakan Sarıeroğlu çok önemli bir değerlendirme yaptı. 

BAKAN SARIEROĞLU’NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların meclise getirilmesine ilişkin çok önemli bir açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı jülide Sarıeroğlu yapmış olduğu açıklamasında taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik yürütülen çalışmaların 10 gün içinde tamamlanacağını belirterek, ”Taşeron konusunda 10 gün içinde kendi iç çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

”ZOR BİR KONU”

TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında taşeron konusunun zorluğuna dikkat çeken Bakan Sarıeroğlu, geçmiş dönemde konuya yönelik atılan adımlara dikkat çekti. 

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’nun açıklaması şu şekilde, “Tabii bu zor bir konu. Geçmiş dönemde çalışma yapılmış ve disipline edilmeye çalışılmış bir alan. Sendikalara üye olma hakkı getirilmiş, toplu sözleşme hakkı getirilmiş, kıdem tazminatı güvence altına alınmış. Diğer taraftan ihalelerin üç senelik olarak yapılmasıyla ilgili düzenlemeler gerçekleştirilmiş ama şu anda bir süreç var. Maliye Bakanlığımızla birlikte gerekli sunumlarımızı, çalışmalarımızı yaptık. Sayın Başbakanımıza ve ilgili mekanizmalara arz edeceğiz, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bir de paydaşlarımızla görüşeceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. Herkez kadroya geçilmek diye hiç kimseyi işe bile almıyorlar işsizim işe alınmıyoruz günlük 35 40 tl veriyorlar neden bir denetleme yapılmıyor iş yerlerine günlük çalıştırılıyor insanlar üç kuruşa burdurda

  2. 657 de esit is yapanlara esit haklar saglanmali, Kadrolu meslektaslarimizla ayni odada ayni isi yapiyoruz fakat bir tek harf farkindan bircok haklardan mahrum kaliyoruz. Kadro duzenlemesi tek bir kesim icin yapilmamali bu konuda beklentisi olan onbinlerce aile var. Sozlesmeli olarak 5.yila giriyoruz #4BYEKADRO istiyoruz

  3. sazan değiliz o kadar da 10 günde tamam mış mış geçin bunları

  4. Toplu sözleşme hakkımız felan yok. Nerden çıkarıyorlar bunu anlamıyorum. Maaşlar genelde yol,yemek dahil şeklinde. Altıncı aydan itibaren vergi kesintisi hamuru ile yapılıyo. Bu ay 400 küsür tl. Kesinti yapıldı elde kalan 2500 tl. Sanki herşey çok iyiymiş gibi sahte açıklamalar yapılması doğru değil ve çok saçma