Gündem

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu Taşerona Kadro Başvuru Rakamlarını Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir televizyon programına katıldı. Katıldığı program kapsamında bir konuşma yapan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu bazı açıklamalarda bulundu. 

Bakan Sarıeroğlu yapmış açıklamalarında ayrıca taşeron işçi düzenlemesine ilişkin de bazı bilgiler verdi. 

TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİNE 715 BİNDEN FAZLA BAŞVURU YAPILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı televizyon programında yapmış olduğu konuşmasında, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin getirilen düzenleme kapsamında kurumlara yapılan başvuru sayısına ilişkin bilgiler verdi. 

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçi olarak çalışan ve 696 sayılı KHK’da resmiyet kazanan düzenleme kapsamında 715 binden fazla çalışanın kadro başvurusunda bulunduğunu aktardı. 

3. HAVALİMANI PROJESİNDE HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Katılmış olduğu programda 3. Havalimanı projesi kapsamında ortaya atılan iddialara ilişkin de bazı açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 27 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’nun konuya dair ifadeleri şu şekilde, 

“Bizim için tek bir kardeşimizin hayatı bile çok önemli, en az 30 bin kişinin çalıştığı bir projeden bahsediyoruz. Orada çalışan 30 bin kişiyi zan altında bırakan aslı astarı olmayan bir iddia atılıyor ortaya. Maalesef SGK kayıtlarımıza giren tamamı iş kazası değil ama bilgi kirliliğine son vermek için açıklıyorum toplamda 27 kardeşimizi kaybetmişiz”

Kamupersoneli.net – ANKARA