Gündem

Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arat'tan Önemli İstihdam Açıklaması !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı çerçevesinde geldiği Eskişehir’de esnaf ziyaretlerinde bulunan Arat, işçilerle bir araya geldi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bazı fabrikaları gezen Arat, işverenlerden istihdam seferberliğine katkılarıyla ilgili bilgiler aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu. Kürşat Arat açıklamasında ocak ayında başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları olarak 81 ili ziyaret ettiklerini ve ikinci tura başladıklarını kaydetti. Ayrıca Müsteşar Yardımcısı Arat açıklamasında “Bu çerçevede bugün Eskişehir’deyiz ve ilin yöneticileri, çeşitli kurum, kuruluş ve esnaf temsilcileriyle istişarelerde bulunuyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalara ziyaretler gerçekleştiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Milli istihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat’ın açıklamaları şöyle oldu;

“HEDEFLEDİĞİMİZ RAKAMA ULAŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu kapsamda İŞKUR kaynaklarından 2017 yılı içinde 1 buçuk milyon ek istihdama, asgari ücret üzerinden 773 lira bir destek vermeyi planlamış ve teşvik programı hazırlamıştır. Örneğin asgari ücretle çalışan bir kişinin 2 bin 177 liralık maliyetinin 773 lirası devlet tarafından 2017 yılı sonuna kadar karşılanması öngörülmektedir. Gerçekleşen istihdam destekleri bizleri umutlandırıyor. Yıl sonu itibarıyla hedeflediğimiz rakama ulaşacağımızı düşünüyorum. Eskişehir’in bu anlamda verdiği sözün üstünde bir rakama ulaşacağını görüyor ve ümit ediyoruz.”

“İŞSİZLİK ORANININ DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

“Aldığımız önlemler sonrasında 2017 sonuna kadar işsizlik oranının tek haneli rakamlar seviyesine düşmesini bekliyoruz. Yaptığımız istihdam teşvik programlarının amacı da bu. Eskişehir şu an 6 bin 600 kişiyi kucakladı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 10 binden fazla olacağı kanaatindeyim.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA