Gündem

Çalışma Bakanlığı Taşerona Kadro Soruları İçin Yeni Birim Oluşturdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı bir televizyon kanalında taşeron işçilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sorular İçin Yeni Birim Açıldı

Bakan Sarıeroğlu, yapmış olduğu açıklamalarında taşeronla ilgili çok fazla soruların geldiğini aktardı. Buna yönelik yapılan çalışmalarla yeni bir birimin oluşturulduğunu aktaran Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşeronla ilgili soruları yeni açılan Alo 170 hattını arayarak soruların iletilebileceğini belirtti.

Sorular İçin Yeni Sayfa Kuruluyor

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden bir link oluşturulduğunu ve bu sayfa üzerinden akıldaki soruların giderileceğini belirtti. 

İstihdam Seferberliği 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde başlayan istihdam seferberliğine de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde başlayan milli istihdam seferberliğinin bir yıldır devam ettiğini belirten Bakan Sarıeroğlu, bu kapsamda başarılı sonuçlara ulaşıldığını aktardı.

Başarılı Sonuçlar Elde Edildi

SGK istihdam verileri ile ilgili değişik bir ortam ile karşı karşıya olduklarını belirten Bakan Sarıeroğlu, haksız ithamların olduğunu dile getirdi. Sarıeroğlu, yaklaşık iki yıldır istatistiklerin açıklandığı yerin aynı şekilde durduğunu ve Eylül ayına ait verilerinde de bir değişikliğin yapılmadığını vurguladı. 

İşçinin, esnafın, emeklinin herkesi koruyan bir Bakanlık olduğunun altını çizen Sarıeroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun da 3 taraflı çalıştığını belirtti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. taşeron olarak haksız yere işten çıkartıldım taşeron kadrosundan faydalabilirmiyim

  2. taşeronda yillardir kadroya geçmeyi̇ beklerken emekli̇li̇k hakkini henüz doldurmuş bi̇r olarak kadro hakkimizin eli̇mi̇zden alinmasi haksizlik deği̇lmi̇ sayin bakanimizin bu konuda olumlu bi̇r geli̇şme açiklamsi yaparak bi̇zi̇ mağdur etmeyeceği̇ni̇ umutla bekli̇yoruz saygilar