Gündem

Cam Filmi Yasağında Son Kararı Başbakan Binali Yıldırım Verecek

Büyük tartışmalara neden olan cam filmi yasağında, son kararı Başbakan Binali Yıldırım verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yasaklanan cam filmi yasağı büyük tepkilere neden olmuştu. Bunun ardından hem cam filmi ustaları hem de araç sahipleri bu yasağa tepki göstermiş ve yasağın kaldırılması için imza kampanyası başlatılmıştı.

Son Kararı Başbakan Yıldırım Verecek

Henüz bir karara varılamayan cam filmi yasağında son noktayı Başbakan Binali Yıldırım verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak toplantı yaparak nasıl bir uygulama olabileceğine yönelik çalışmalarını gerçekleştirdi. Milliyet Gazetesi’nden Abdullah Karakuş’un haberine göre, yapılan görüşmelerin ardından oluşturulan mutabakat alternatifli olarak Başbakan Yıldırım’a sunulacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sanayi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı, ben ve müsteşarlarımız ile bir toplantı yaptıklarını belirtti. 

Talimatlara Göre Yayınlanacak

Gerçekleştirilen toplantıda, bakanlık ve emniyetin görüşlerini belirttiklerini aktaran Bakan Özlü; “Emniyet ile bizim mutabakatımız var gibi. Konsensus sağlanmış bir metni Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. Süleyman Bey ile gideceğiz. Onun talimatlarına göre düzeltip, nasıl talimat veriyorlarsa, onu yayınlayacağız” sözlerine yer verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamasında, en son kararın Başbakan Binali Yıldırım’ın vereceğini kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA