Gündem

Cam Filmi Yasağının Kaldırılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

2016 Ekim ayında serbest bırakılan cam filmi, yakın zamanda yayımlanan yönetmelik ile yeniden yasaklandı. İlgili yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

VATANDAŞLAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Cam filmi yasağının yeniden gündeme gelmesinin ardından, vatandaşlar yasağın kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Gerekli imza sayısına ulaşıldığında imzalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBFED’e teslim edilecek.

İmza kampanyası, Araçlarda cam filmi bir lüks değil, ihtiyaçtır.” sloganıyla başlatıldı. Kampanyanın ikinci gününde, 17.500 imzaya ulaşıldı ve üçüncü günde toplam imza sayısı 77.441 oldu.

İMZALAR BİLİM BAKANLIĞI ve TOBFED’E

Başlatılan kampanyada hedeflenen rakama ulaşıldığı zaman imzalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBFED’e teslim edilecek.

İMZA İSTERKEN KULLANILAN METİN

Kampanya başlatanlar, cam filmi yasağının kaldırılması için imza toplarken: “Araçlarda cam filmi bir lüks değil, ihtiyaçtır. Cam filminin bir ‘modifiye’ malzemesi olarak görülmesi tamamen yanlış algıdan ibarettir. Belirli standartlarda kullanılmasına izin verilmelidir.
Cam filmi kaza anında cam parçalarının savrulmasını önler, yazın güneşin zararlı ışınlarından korur, sıcak havalarda klima kullanımını en aza indirerek yakıt tasarrufu sağlar ve araç camının kırılması ile yapılan hırsızlık olaylarını engeller. Ayrıca gece araç kullanımının ve sürüş güvenliğinin en iyi seviyede olmasını sağlar.Bu kadar fayda sağlayan bir ürünün, abartı egzoz ile aynı kategoriye konularak yasaklanması doğru değildir.”

İmza veren bir vatandaş Change.org’da şu yorumu bıraktı, “2 aylık bebeğim var. Yolda giderken emzirme ihtiyacı duyuluyor. Zevk değil mecburi.” metnini kullandı.

Kampanya metnine ulaşmak ve detayları görüntülemek için ‘https://goo.gl/gLeA4i’ adresini kullanabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA