Gündem

Camiler için normalleşme tarihi verildi! Camiler ne zaman açılacak?

Hürriyet’in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlığında düzenlenen AK Parti MYK toplantısında Türkiye’nin normalleşme adımları ele alındı. 11 Mayıs’ta açılacak olan kuaför, berber ve AVM’leri yakın zamanda yeni gelişmeler de takip edecek. Bu kapsamda camilerin 12 Haziran itibariyle açılacağı öngörülüyor.

FİZİKİ MESAFE VE MASKE ZORUNLU OLACAK

Koronavirüs sebebiyle vatandaşlar Mart ayından beri namazlarını evde kılmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Ramazan ayının başlaması durumunda da alınan karar değiştirilmedi. Teravih, vakit ve Cuma namazları da evde kılınmaya devam ediliyor. 4 aşamadan oluşan normalleşme adımlarının ikinci aşamasında uzun bir süredir sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü için serbest zamanların sayısı arttırılacak. Belirli sayıdaki cafe ve lokantalar hizmet vermeye başlayacak. Cuma namazının dış mekânla beraber toplu bir şekilde kılınması için ise tarih 12 Haziran olarak hedeflendi. Cemaatin beraber kıldığı Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu tutulacak.

Camiler için normalleşme tarihi verildi! Camiler ne zaman açılacak?

PANDEMİ HASTANELERİ AZALTILACAK

Pandemi hastanesi olarak kullanılan hastanelerin sayısının yavaş yavaş azaltılması ve normal hastanelere döndürülmesi yapılan planlamalar arasında. Aynı zamanda kütüphanelerin Haziran ayında açılması ve Umrenin ise Eylül ayında yapılması planlanıyor.