Gündem

Çanakkale 1915 Köprüsü ve Otoyolu İhalesinde 4 Ortak Teklif Sundu

Çanakkale 1915 Köprüsü ve Otoyolu için bugün bir ihale düzenlendi. Düzenlenen ihale içerisinde 4 ortak şirket grubunun teklif sunduğu belirlenirken ihaleyi asıl kazanın akşam saatlerinde beli olacağı duyuruldu.

Kınalı- Tekirdağ- Çanakkale- Savaştepe Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için Yap- İşlet- Devret (YİD) modelinin kapsamında açılan ihalenin bugün saat 10.30’da yapıldığı belirlenirken ihaleyi kazanan firmanın ise bu akşam belli olacağı duyuruldu.

Şirketlerden; Limak- SK- Yapı Merkezi – IHI-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat CRBC; IC İçtaş – Astaldi resmi tekliflerde bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı’nda bulunan yetkililerden gelen bilgiye göre, “Çanakkale Köprüsü ihalesi için 24 firma şartname almıştı. İhale bugün saat 1030’dan itibaren yapılacak. Kazanan firma bu akşam belli olacak. Bu konsorsiyum da olabilir, tek bir firma da olabilir” debildi.

Projede köprü ile birlikte yaklaşık 80 kilometrelik otoyol inşaatı da ayrıca yer aldığı belirlendi.

FİRMALARDAN BİR TANESİ JAPONLARA AİT

İhaleye teklif veren şirketlerden Japon firma IHI, tasarım, malzeme tedariki ve inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde rol oynuyor.

IHI ve Itochu’nun, yap-işlet-devret esasıyla yapılması plnanan proje için verdikleri teklifi daha güçlü kılabilmek amacıyla Jexway olarak da bilinen Japan Expressway International ile işbirliği yaptığı öğrenildi. Jexway, beş Japon otoyol yapımcısının ortak girişimi.

İhaleye Jexway, projeye küçük bir miktar yatırım ile katılım gösterdi.

Kamupersoneli.net | ANKARA