Gündem

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Darbe Girişimleri Hakkında Konuştu

Çanakkale Valisi 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen FETÖ darbe girişimleri hakkında konuştu. 

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, “Gelibolu ilçemizde dün Kara Harp Okulunun 467 öğrencisine, 20 subay ve şoförlerle beraber, emir aldıkları için İstanbul’a dönüş yapmak, oradaki bu darbecilere katılmak üzere hareket geçmeleri dolayısıyla hepsine gözaltı işlemi uyguladık. Şu an onlarla ilgili de Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı işlem yapmaktadır.” dedi.

Erkal, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru hükümetini devirmek maksadıyla TSK içinden bir grup terör örgütü mensubunun darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Dün bütün halkın mili iradeye sahip çıkarak karşı bir duruş sergilediğini, sabaha karşı yönetimin yeniden ele alınarak meşru hükümetin görevini sürdürdüğünü belirten Erkal, “Bu darbeyi yapmaya kalkışan terör örgütü mensuplarının yüzde 90’ı ele geçirilmiş durumdadır. Dünden itibaren Çanakkale’mizde de milli iradeye sahip çıkmak, kendi meşru hükümetine, devletine ve vatanına sahip çıkmak adına bütün halkımız meydanlara döküldü.” diye konuştu.  

Erkal, halkın meydanlarda bütün Türkiye’ye sesini duyurduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Milletimizin demokrasiyi özümsediğini, kendi meşru hükümetine karşı olabilecek herhangi bir kalkışmayı da bertaraf etmeyi kendi canıyla dahi olsa o meydanlarda gösterme iradesini ortaya koymuş, özellikle de Çanakkale’de bizim şehitlerimize yakışır şekilde vatanına sahip çıkmıştır.

Bu darbeci TSK mensupları içinden olan terör örgütü mensuplarının yayınladıkları listede Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı olarak görev yapmakta olan bir Tuğamiralimiz listede sıkı yönetim komutanı olarak belirlenmiş. Cumhuriyet Başsavcılığımız bugün onunla ilgili gözaltı işlemi uygulamıştır. Evinde, konutunda ve makamında aramalar yapılacak, akabinde de yasal işlemler uygulanacak.” 

Sabaha kadar meydanlarda durarak iradelerini ortaya koyan Çanakkalelilere teşekkür eden Erkal, “Tam bir Çanakkale evladına yakışır tavır içinde olmaları dolayısıyla mutluluk duyuyorum.” dedi

Vali Erkal, bir gazetecinin “Başka gözaltılar olacak mı?” yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:  
“Şu ana kadar bizim burada bu harekete katılan olmamıştır. Ancak istihbarat birimlerinin elde edeceği bilgiler çerçevesinde bunlar genişleyebilir. Gelibolu ilçemizde dün Kara Harp Okulunun 467 öğrencisine, 20 subay ve şoförlerle beraber, emir aldıkları için İstanbul’a dönüş yapmak, oradaki bu darbecilere katılmak üzere hareket geçmeleri dolayısıyla hepsine gözaltı işlemi uyguladık. Şu an onlarla ilgili de Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı işlem yapmaktadır.”

Kamupersoneli.net | AA