Gündem

Canik Başarı Üniversitesinin Bağlı Olduğu Vakfa Kayyum Atandı (Kayyum Nedir?)

  Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfına mahkemece kayyum atandı.


Alınan bilgiye göre, Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bünyesinde Canik Başarı Üniversitesi bulunan Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atanmasına karar verdi. 

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar, üniversiteye giderek kararı vakıf yöneticilerine tebliğ edecek.

KAYYUM NEDİR?

‘Kayyum’ kelimesi hukuki anlamda “Belli bir malın yönetilmesi ya da belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse” demektir. Kayyum, genellikle usulsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticidir.

KAYYUM NASIL ATANIR?

 Kayyum, usulsüzlük yapıldığı belirlenen özel kurumlara ve şirketlere devlet el koyduktan sonra atanan yöneticidir. Kayyum, mahkeme tarafından atanır. Kayyum olarak atanan kişiler, makamlarının kendilerine verdiği yetki ve görevler dahilinde çalışmalarını yapar.


AA | Kamupersoneli.net