Gündem

Çankırı Valisi Aktaş'ın Eşi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı Görevinden İstifa Etti

ÇANKIRI VALİSİ’NİN EŞİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında o mevkide kalmasının bir avantaj olmadığını ifade ederek sınıf atlamaya cesaret edemezdim dedi. 15 senedir idarecilik yaptığını ifade eden Seval Aktaş şu açıklamalarda bulundu. “Yani benim burada kalışım hiçbir açıdan avantaj değil. Sadece bir vali eşi olarak benim bir yerde çalışmam gerekiyordu. 15 senedir idarecilik yapmış birisi olarak, sıkça yer değiştirmiş birisi olarak sınıf almaya cesaret edemezdim. Çünkü ben 15 senedir idarecilik yapıyorum ve 15 sene idarecilik yapan insan sınıfa girerse performansı düşer. O sene hiç değilse düşer. Zaten sık sık yer değiştirdiğimiz için ben bunu göze almadım.”

İstifa kararına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında ayrıca, alınan karar sonrası doğru karar veremediğini ifade eden Seval Aktaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

”Bize ‘bekleyin acil karar vermeyin’ dediler. O şokla ne karar vereceğimi bilemedim. En doğrusunun ne olacağını bilemedim. Yani taşlar yeni yeni oturdu kafamda. Şu anda kimsenin istemediği Milli Eğitimde özel büroda görevlendirildim. Özel büroda tercih edilmeyen bir görev var. Mesleğimde 25 yılımı doldurdum. Yaştan dolayı emekli olamıyorum. Belki maaş olmadan emekli de olabilirim, kesin kararımı vermedim.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum