Gündem

Cankurtaran: "Av silahı satan dükkanlar talep artışını doğruluyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halk arasında silahlanma eğiliminin arttığını öne sürerek, “Av silahı satan dükkanlar talep artışını doğruluyor. El altından satılan kaçak silah sayısı ise belirsiz.” dedi.

Cankurtaran, CHP Muğla İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlar arasında silah alımına yönelik büyük bir talep patlaması olduğunu iddia etti.

Av silahı satan dükkanların talep artışını doğruladığını belirten Cankurtaran, “El altından satılan kaçak silah sayısı ise belirsiz. Bu gidişatın kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi takdirde kitleler provokasyonlara daha açık hale gelir.” diye konuştu.

Cankurtaran, güvenlik ve gelecek kaygısının insanları silah almaya yönelttiğini, kayıt dışı silah satışının da arttığını savunarak, silahlanma eğiliminin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 14 bin öğretmenin terör örgütleriyle ilişkisi olduğu ve incelemeler sonunda bu kişilerin tedbiren açığa alınacağı açıklamasını da hatırlatan Cankurtaran, şunları söyledi:

“14 bin PKK’lı öğretmenin olduğu iddiası, bir süreden beri sosyal medyada terörle ilgili paylaşımlarda bulunan kimi hesaplarca dillendiriliyordu. Öncelikle öğretmenler arasında da PKK’ya yakın kişiler bulunabilir. Terörle bağlantısı tespit edilen her kişi gibi bunlar hakkında da yasal işlem yapılmalı, suçlu olanlar cezalandırılmalıdır. Ancak FETÖ operasyonlarında bile FETÖ ile alakası olmadığı bilinen, muhalif ve solcu devlet görevlilerinden de açığa alınanlar olduğunu düşünürsek, bu açıklama şöyle bir endişe yaratıyor: Hazır süreç de buna uygun diye 14 bin PKK’lı öğretmen adı altında doğu illerinde HDP’ye oy vermiş ya da Eğitim-Sen, KESK gibi sol sendikalara yakın muhalif görüşlü öğretmenlerin tamamının tasfiyesi planlanıyorsa bu toplumsal barış adına çok büyük bir hata olur.”

Cankurtaran, CHP’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı Mitingi’ne katılarak uzlaşmaya katkı sağladığını ancak yaptıkları bazı eleştirilerin, “Yenikapı ruhunu bozmak” gibi algılandığını ifade etti. Uzlaşmanın iki taraf arasında, karşılıklı adımlarla olacağını dile getiren Cankurtaran, “Daha da önemlisi, uzlaşma adı altında kimse CHP’nin diline kilit vuramaz.” dedi.

Kamupersoneli.net – AA