Gündem

Celp Dönemi Gelen Bedelli Askerlik Yapacak Öğretmenlere Erteleme Fırsatı

Bilindiği gibi öğretmenlerin yarıyıl veya yaz tatilinde bedelli askerlik yapmalarını öngören düzenleme hayata geçti. Ancak bu düzenlemenin öncesinde celp dönemi gelen öğretmenler için Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir müjde verildi.

CELP DÖNEMİ GELEN ÖĞRETMENLERE ERTELEME FIRSATI

Buna göre düzenleme öncesinde celp dönemi gelen öğretmenlere erteleme başvurusu hakkı verildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının ortak girişimi doğrultusunda bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyen öğretmenler, eğitim-öğretim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla, 21 günlük temel askerlik eğitimlerini yarıyıl veya yaz tatilinde yerine getirebilecek.

Konu hakkındaki düzenleme yürürlüğe girmeden önce celp dönemi gelen ve temel askerlik eğitimi için çağrılan öğretmenlerin durumu konusunda da yeni bir adım atıldı. Bu konu hakkında  Milli Eğitim Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler neticesinde düzenleme öncesinde kalan öğretmenler için erteleme başvuru hakkı verildi. Bu bağlamda bu öğretmenler de bedelli askerlik 21 gün eğitimlerini yarıyıl veya yaz tatiline erteleyebilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA