Gündem

Cep telefonu ile Koronavirüs hastalarının nerelerde olduğunu görebileceğiniz uygulama geliştirildi!

Güney Kore tecrit uygulamasına gitmeden Corona virüs salgınını dizginlemeyi hızlı bir şekilde başardı. Bunun nasıl başarıldığını kimse tam olarak bilmiyor ancak internet teknolojisini vakaları takip etmek için kullanmanın ve vatandaşlara hasta insanların seyahat bilgilerini sağlamanın yardımcı olduğu görülüyor.

CEP TELEFONU İLE KORONAVİRÜS HASTALARINI TAKİP EDEBİLME

Güney Kore tüm ülkeyi tamamen tecrit altına almadan Koronavirüs tehdidi ile etkili bir şekilde savaşıyor gibi görünüyor. Virüse karşı yenilikçi test metotları yanında cep telefonu uygulamaları ve sosyal ağlarda önemli bir rol oynuyor.

Güney Kore’de sağlık yetkilileri halkın Korona virüsle mücadele katılımını teşvik etmek için her gün vatandaşların telefonlarına mesajlar gönderiyor. Güney Koreli Sağlık yetkililerinin acil durum bildirileri, yeni Koronavirüs teşhisi konmuş hastaların yer bilgisini de paylaşıyor. İnsanlar detaylı hasta takip verilerini ilgili linkler üzerinden izleyebiliyor.

HASTALARIN NEREDE OLDUĞUNU GÖREBİLİYORSUNUZ

Bilgisayar uzmanları bu verilen takip verilerini toplayıp, vatandaşların daha iyi görebileceği takip sitelerine aktardı. Hükümet, test sonucu pozitif çıkmış her hastanın seyahat bilgilerini paylaşıyor. Geliştirilen yazılım ile bu seyahat bilgileri harita üzerinde aktarılıyor ve bu sayede herkes cep telefonuna indirdiği uygulama sayesinde, test sonucu pozitif çıkan her hastanın adres bilgisine ve nerelere gittiğini görüntüleyebiliyor.

Ayrıntılar için lütfen videoyu izleyiniz…