Gündem

Çevik Kuvvet Polislerine Düzenlenen Bombalı Saldırı Hakkında Peş Peşe Açıklamalar ! Şehit Var Mı?

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi ve bu konu hakkında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş bir açıklama yaptı.

YARALILAR VAR 

Konu ile ilgili olarak Adana Valisi Mahmut Demirtaş saldırı hakkında yaptığı açıklamalarında polis otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini, yaralılar olduğunu belirtti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, Yüreğir ilçesinde polis otobüsünün geçişi sıranda el yapımı ya da daha farklı bir bombayla saldırı düzenlendiğini kaydetti. Demirtaş, saldırıda yaralananların olduğunu, ancak aldıkları ilk bilgilere göre yaralıların sağlık durumunun ciddi olmadığını bildirdi.

Selahatin Eyyubi Mahallesi’de sabah 07.20’de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda zırhlı servis aracıyla çevredeki araçlar zarar gördü.

“İNŞALLAH ŞEHİT HABERİ GELMEZ”

Bunun yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bir açıklama yaptı. Karalar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Biz de üç beş dakika önce aldık haberi, şimdi olay yerine gidiyoruz. Bir bombalı saldırı olduğunu söylediler. Yaralı olduğunu söylediler. Bundan bir süre önce basından Adana’ya saldırıyla ilgili sızma olduğunu yazmışlardı. Biz şimdi olay mahalline gidiyoruz. 

Muhtemelen bomba önceden de yerleştirilmiş de olabilir. Saldırı olduğu kesin, otobüs olduğu kesin. Yaralılar var. İnşallah şehit haberi gelmez.”

Saldırıda yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. İHA muhabiri NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada 5 yaralının olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu bildirdi.