Gündem

Çevre Bakanı : "Birbirimizi Sevmeye Devam Edelim"

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “15 Temmuz gecesi Allah insanların gönlünden korkuyu sildi. Tankların, o tüfeklerin üstüne cesaretle gittiyse Allah’ın bir lütfu var burada. Bu ülkeyi Allah bir çok beladan koruyorsa burada bir bereket var, Allah’ın lütfu var.” dedi.

Özhaseki, Kayseri’de tarihi Hunat Camisi’nde bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özhaseki, Kayserililer başta olmak üzere tüm milletin, insanlığın Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Kurbanın yardımlaşma olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

“Eğer Allah için kurban kesiyorsak bunun etinden veya ortaya çıkan herhangi bir değerinden yoksullara, muhtaçlara, kimsesizlere mutlaka vererek onların istifade etmesini sağlamalıyız. Şehrimize 60 bin civarında Suriyeli kardeşimiz gelmiş. Allah’a dua edelim bize böyle bir acıyı yaşatmasın. Çünkü bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Eğer bir başımıza sıkıntı gelirse sığınacağımız bir yer de yok. Şunu biliyoruz ki Anadolu coğrafyası bir çok mazlumu da sığınma coğrafyası. Bu mazlumlara kötü söz söylemeyelim, onlara ‘size yer yok’ demeyelim. Onlara cömertlikle, iyilikle devam edelim. İhsanda, vermekte devam edelim. Allah’ın emri veren el her zaman diğerinden daha üstün.”

Bayramın huzur içerisinde geçmesini temenni eden Özhaseki, şunları kaydetti:

“15 Temmuz gecesi Allah insanların gönlünden korkuyu sildi. Tankların, o tüfeklerin üstüne cesaretle gittiyse Allah’ın bir lütfu var burada. Bu ülkeyi Allah bir çok beladan koruyorsa burada bir bereket var, Allah’ın lütfu var. Bu acaba mazlumlara yaptığımız yardımlardan mı başka türlü iyiliklerden mi, toprağın altındaki insanların büyüklüğünden mi, üstünde yaşayanların iyi niyetinden mi bir tek Allah bilir. Biz iyilik kapılarının hepsine sarılmaya devam edelim. İnşallah bu bayramda böyle bir dostluk ve kardeşlik duygusu içerisinde biz üstümüze düşeni yapalım. Bir birimizi sevmeye devam edelim.”

Camide Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de vatandaşlarla bayramlaştı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA