Gündem

Çevre Bakanı Kurum'dan Sel Felaketi Hakkında Önemli Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaşanan sel felaketi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum açıklamalarında metrekareye 253 kilograma varan bir yağışın söz konusu olduğunu hasar gören tüm binaların, yolların tespitleri bir haftada tamamlanıp 2 ayda gerekli kaynak sağlanarak inşaatlarının bitirileceğini vurguladı. 

EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kriz Koordinasyon Merkezinde çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum açıklamalarının devamında tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırladıklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra Çevre Bakanı Murat Kurum, bir tane vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ailesine baş sağlığı dilediğini ifade etti. 

İKİ AY İÇİNDE İNŞAATLAR TAMAMLANACAK

Bugün tespitlerin yapılacağını ifade eden Bakan Kurum çevre şehircilik il müdürlüğü ile bir hafta içerisinde binaları, yolları, hasar gören tüm inşaatların tespitlerini tamamlayıp, iki ay içerisinde de belediyeye gerekli kaynağı iller bankasından sağlayıp bunların inşaatlarının bitirileceğini belirtti. 

Bakan Kurum açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bunun dışında bu tedbirleri aldıktan sonra önümüzdeki sürece ilişkin iklim değişikliği söz konusu. Yapılması gereken neyse tüm Karadeniz bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Bu plan çerçevesinde sahada uygulamalarını yapacağız. En son böyle elim bir olay 20 yıl önce meydana gelmiş. Tabi ki bu bir afet. Alt yapılar hiçbir zaman bu yağışlara göre hesap edilemez. ‘En az hasarlı nasıl çıkabiliriz’in çalışmasını da tüm Karadeniz bölgesi için yapıyoruz. inşallah bunu da yakın zamanda sahada uygulayacağız”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA