Gündem

Çevre Bakanlığı Egzoz Muayenesi Yaptırmayanları Tespit Edecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, egzoz muayenesi yaptırmayan araçları tespit edecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Öztürk, egzoz muayenesinin yaptırılıp yaptırılmadığının kontrolünün yapılacağını açıkladı.Türkiye’de 22 milyon aracın varolduğunu belirten Öztürk, egzoz muayenesi yaptırmayanların tespit edileceğini açıkladı.

Muayene Yaptırmayanlar Tespit Edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Öztürk, Emniyetten tüm araçların listelerini alacağını belirterek, egzoz muayenesi yaptıranların listesinin oluğunu aktardı. Listeden egzoz muayenesi yaptırmayanları tespit ederek, vatandaşları uyaracaklarını açıkladı.

22 Milyon Araç Var

Mehmet Öztürk yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye’de motorlu araçların hava kirleticilerin başında geldiğinin altını çizdi. Özellikle 15 yaş üstü motorlu araçların daha fazla hava kirliliğine neden olduğunu belirtti. Türkiye’de yaklaşık olarak 22 milyon aracın var oluğunu belirten Öztürk, bu araçların yüzde 30’unun 15 yaş üzerinde olduğunu belirtti.

50 Lira Para Cezası Uygulanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Öztürk açıklamasında, egzoz emisyon ölçümünü 50 liraya yaptırabildiklerini belirterek, bu ölçümü zamanında yaptırmayanların yaklaşık bin 50 lira ceza ödemek zorunda olduğunu vurguladı.

Tüm hedefin vatandaşın daha temiz hava solumasının olduğunu belirten Öztürk, farkındalığın artması için Bakanlık olarak “Ulaşım Kaynaklı Hava Kirliliğinin Sağlık Üzerine Etkileri” başlıklı bir kitapçık hazırladıklarını aktardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Öztürk, hava kirliliğine uzun süre maruz kalan ve risk altındakilerin; açık büfede çalışanlar, trafik polisleri, taksi şoförleri, benzin ve motorin dağıtıcıları, otoparklarda ve otoyol gişelerinde çalışan kişiler olduğunu kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA