Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Açıkladı: " Askeri alanlara yapılanma yok, yeşil alan olacak. "

Askeri alanların akıbeti

Çevre ve Şehircilik Bakanı; askeri alanların ne olacağı yönündeki soruyu; ” Askeri alanlara yönelik bir yapılanma yok, buraları yeşil alan olarak topluma kazandıracağız. ” ifadelerini kullandı.

Depreme karşı dayanıklılık

15 milyon bina şuan sorunlu olabilir. Binasını bir kere gidip kontrol ettirmek lazım. 15 milyon konutun kontrole ihtiyacı var. Bunu tek tek yapmak bir mekanizmadan ya da bir bakanlıktan yapmak mümkün değil. Binadaki insanların güçleri yetiyorsa, üniversitelere bunları ölçtürmelerini istiyorum. Şimdi biz buna belediyelerle başladık. Başlayınca arkadaşlarımız kolayca yol gösterdiler.

Binanın yarısını müteahhide, yarısı vatandaşa. Kabaca hesap böyle. İstanbul için kentselleşme de problem var. İstanbul’ da yaşamı kötü engellemeye çalışan unsurları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bir takım kamu alanlarından tanzim ederek, istimlak edeceğimiz yerlerden, askeri alanlardan, kenarlarda kalmış, park yapılmış gibi olan yerlerden, kullanılmayan yerlerden yapacağız. İşte o alanları kullanıma ulaştıracağız.

-İstanbulda deprem toplanma bölgeleri

Bize şuana kadar herhangi bir istihbari bilgi gelmedi, bende medyada okudum bunu. Arkadaşlarımız araştırıyorlar. Ama şunun bilinmesi lazım herkes tarafından, bunun büyük bir bölümü depremde işe yaramaz. Yıkılır, sokaklar kapanır, alt yapı biter, telefonlar çalışmaz. Ortada kalırsınız. O yüzden o deprem toplanma bölgeleri mevzi olarak işe yarar. Burada yapılması gereken kentsel dönüşümü en hızlı şekilde yapmak. Bu yasa 2012 de çıkmış 4 yıl geçmiş aradan. Ama yapı bazlı, tarihi bazlı. Topluyosunuz hepsini şuan için en fazla 3 milyon insanı ilgilendiren toplanma bölgeleri var.

Kamupersoneli.net | ANKARA