Gündem

CHP'de Yurtseverler ile Ulusalcılar Kıyasıya Yarışıyor

CHP’de olağan kongre için yapılan delege seçimlerinde ‘Yurtseverler’ ile ‘Ulusalcılar’ arasında tasfiye kavgası çıktı.

Yurtseverler ile Ulusalcılar Yarışıyor

CHP’de, Ocak 2018’de yapılması planlanan 36. Olağan Kongre için, sürecin başlangıcı sayılan mahalle delegesi seçimleri yapılıyor. Büyük kentlerdeki mahalle delegesi seçimleri, kendilerine ‘Yurtseverler’ diyen grupla, ulusalcıların yarışına sahne oluyor.

Ankara’da CHP’nin güçlü olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde iki grup arasında büyük bir savaş yaşanıyor. Her 3 ilçede de seçimler devam ederken, bazı ilçelerde seçim işlemleri tamamlandı bazılarında ise oylama süreci devam ediyor.

400’er Delege Seçimi

Yenimahalle ve Çankaya’nın belli başlı mahallelerinde 400’er delegenin seçimi yapılıyor. Yurtseverler’in listelerinin ipi göğüslemesi tartışmayı da beraberinde getirirken, taraflar arasında ağır sözler kullanılıyor.

Netleşen sandık sonuçlarına göre, Ulusalcılar geride kalıyor. Ulusalcılar, Yurtseverler grubunu, belediyede iş imkanı sunma, ihalelerde kolaylık ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatma gibi vaatlerle oy kullanan CHP üyelerini yönlendirdiklerini iddia ediyor.

Hedef 2019 Yerel Seçimleri

Yurtseverlerin asıl hedefi, 2019’daki yerel seçimler. Yurtseverler öncelikle kendi yol arkadaşlarını belediye başkanı seçtirmeye çalışacak ve belediye başkanı olunmayacak durumlarda başkan yarımcıları ve belediye meclis üyelikleri hedeflenecek.

Necati Yılmaz Yurtseverlere Öncülük Mü Ediyor?

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ulusalcıların hedefinde. Yurtsever grubuna Necati Yılmaz’ın öncülük ettiğini öne sürüyor. Yurtseverlerin, Çankaya, Yenimahalle ve Mamak’taki delege seçimlerinde Necati Yılmaz tarafından desteklendiği iddia ediliyor. 

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, geçtiğimiz seçimlerde Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı için başvurmuş ancak yönetim Alper Taşdelen’i seçmişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA