Gündem

CHP'den Çok Sert Referandum Açıklaması: Sine-i Millete Döneriz

CHP’den çok sert referandum çıkışı yapıldı. CHP sözcüsü Selin Sayek Böke referandumun yenilenmemesi durumunda Sine-i Millete dönmeyi tartışmaya açmayı kararlaştırdıklarını ifade etti. Konu ile ilgili olarak CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısından sonra bir açıklama yaptı. 

Selin Sayek Böke açıklamasında milletvekillerinin istifa ederek TBMM’den çekilmesi anlamına gelen Sine-i Millet kararını gündeme aldıklarını ifade etti.

CHP SÖZCÜSÜ BÖKE’NİN AÇIKLAMASI

‘’CHP olarak bu referandumu tanımıyoruz. Sonuç hayır çıkmıştır. Milyonların iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu amaçla her türlü yaptırımı da masaya yatıracağız. Her türlü derken buna Sine-i Millet de dahildir.”

SİNE-İ MİLLET NE DEMEKTİR?

Sine-i millet, meclis zeminini terk etmek, halkın arasına katılıp, halk hareketi başlatmak ve siyasi iktidarı ya da egemenlere başkaldırı anlamını taşıyor. 

Kavram siyasi arenada muhalefetin iktidara karşı olan son silahı olarak nitelendiriliyor. Konu ile ilgili olarak bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisinde tek bir milletvekili sine-i millete döndü. Sine-i millete dönen milletvekili DYP Hatay Milletvekili Murat Sökmenoğlu olmuştu. Sökmenoğlu, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı seçiminde milletvekilliğinden istifa etmişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA