Gündem

CHP'den Flaş Atama Açıklaması: Acil Olarak 200 Bin Öğretmenin Ataması Yapılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında öneml, değerlendirmelerde bulundu. Kaya açıklamalarında yeni eğitim öğretim yılında 19 milyona yakın çocuğun, 1 milyonun üzerinde öğretmenin okullarla buluşacağını belirtti.

Yıldırım Kaya zorlu maratonun yükünü omuzlarında taşıyacak öğretmenlere, öğrencilere ve velilere kolaylıklar diledi ve cemaat ve tarikatların inisiyatifine bırakılan eğitim sisteminin can çekiştiğini ifade etti.

“ACİL OLARAK 200 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALI”

Eğitime erişimde sorunlar yaşandığını, öğretmen, okul ve derslik sayılarının yetersiz olduğunu, laik, demokratik, bilimsel eğitimin verilmediğini savunan Kaya, atanamayan öğretmen sayısının 700 bine dayandığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak Yıldırım Kaya açıkamalarında acil olarak 200 bin öğretmenin alımı yapılması ve “sözleşmeli-ücretli” öğretmen ayrımının kaldırılması çağrısında bulundu. Kaya ayrıca ayrıca 950 engelli öğretmenin de atamasının yapılmasını istedi.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde 7 okulun depreme dayanıklı olmadığı için eğitim öğretim yılına başlayamadığını belirten Kaya açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sorarlar insana okullar kapandığında, Haziran ayından bu yana ne iş görüyordunuz? Sayın Milli Eğitim Bakanı, İstanbul Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü uyuyor muydunuz, yoksa orada bir kasıt mı var? Bize göre orada bir kasıt var.”

Bir Yorum

  1. Ücretli öğretmen atamalarindaki haksizligi da deginin lütfen,543 prim günümü fazlasıyla doldurup mulakati da geçtiğim halde atamam yapilmadi neredeyse bin küsür gun primim olmasina ragmen oysa benim gibi 5 yıldan fazla görev yapanların değil de hakketmeyenlerin ataması yapıldı.Daha kac yasimiza kadar atanmayi bekleyeceğiz branş öğretmenleri olarak,diğer öğretmenler çok düşük puanlarla atanırken tum kontenjanlar onlara ayrilirken biz edebiyat öğretmenlerinden 87 gibi çok ama cok yüksek puanlar istenip 3-5 kontenjan açılıyor.Bu çok büyük haksızlık once yıllık emegimizin bir çırpıda çöpe atılması demek.yıllarca eğitimini aldığımız işi yapmak istiyoruz işsiz yaşanmıyor artık ..