Gündem

CHP'den Kanun Teklifi: 9 Temmuz Ulusal Bayram Olsun !

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir kanun teklifi verildi. TBMM Başkanlığına Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. 

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi tarafından TBMM Başkanlığına verilen kanun teklifinin üst yazısında “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifimiz gerekçesiyle birlikte ekte sunulmuştur.” ifadelerine yer verildi. Kamupersoneli.net olarak kanun teklifinin detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından TBMM Başkanlığına verilen kanun teklifi 21 Temmuz 2017 tarihinde gönderildi. Gerekçesi ile gönderilen kanun teklifi toplamda 3 maddeden oluşmaktadır. Kanun teklifinde ise şu ifadelere yer verilmiştir;

MADDE 1 – 17 Mart 1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkına Kanunun 2. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma günü ve 15 Temmuz Günü” ibareleri “1 Mayıs günü Emek Dayanışma Günü, 9 Temmuz günü Hak – Hukuk – Adalet Günü ve 15 Temmuz Günü” olarak birinci fıkranın (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü, Emek Dayanışma Günü, 9 Temmuz günü Hak – Hukuk – Adalet Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü tatilidir.”

MADDE 2 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.