Gündem

CHP'den Katar'dan Gelen Uçak Satın Alındı İddiası

Katar tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye edildiği bildirilen lüks uçak ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nden çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Katar’dan gelen o uçağın hediye olmadığını, uçağın çok yüksek bir tutar ile satın alındığını iddia etti. İşte CHP Milletvekili Taşcıer tarafından ortaya atılan o iddia,

CHP’DEN UÇAK HEDİYE DEĞİL SATIN ALINDI İDDİASI

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Katar’dan Türkiye Cumhuriyetine hediye olarak geldiği bildirilen uçak ile ilgili ortaya atmış olduğu iddiasında uçağın satın alındığını söyledi. Katar’dan gelen uçağın maliyetine ilişkinde açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Taşcıer uçağın fiyatının 4 milyar TL olduğunu öne sürdü. Konuya ve iddialarına ilişkin kendisine ait sosyal medya hesabından da videolu bir paylaşımda bulunan Gamze Taşcıer ‘Uçan Saray’ olarak nitelendirilen uçak ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

Gamze Taşcıer ayrıca satış işlemleri ile ilgili olarak uçağın Katar devleti tarafından bir İsviçre firması kullanılarak satışa çıkarıldığını ve uçağın Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alındığını söyledi. Taşcıer açıklamasına ek olarak uçakla ilgili Fransız basınının ‘bir devlet başkanının uçağı satın aldığı’ haberi de dile getirdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA