Gündem

CHP'den Merkez Bankası Başkanını Meclis Seçsin Önerisi

Ekonomide yaşanan gelişmeler ve dolar kurunun hareketli seyrinin ardından CHP’den bir kanun teklifi geldi. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık yapmış olduğu bir açıklama ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın TBMM tarafından seçilmesi için kanun teklifi hazırladığını duyurdu. 

CHP’DEN MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında ekonomide yaşanan son gelişmelerin Merkez Bankası Başkanı’nın bağımsız olmasının önemini bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Bu kapsamda Merkez Bankası’nın elbette siyasi iktidar ile koordineli çalışması gerektiğini ifade eden Çetin Arık şuan da böyle bir koordineli çalışmanın olmadığını söyledi. Merkez Bankasının baskı altında olduğunu savunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık bu konuda bir kanun teklifi verdiğini duyurdu. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Kanun Teklifine İlişkin Açıklaması

”Özellikle son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı ve Türk Lirası’nın değer kaybını değerlendirdiğimiz de Merkez Bankası’nın siyasi otoritenin baskısı altında olmasının bu noktada son derece önemli olduğu görülmektedir. Merkez Bankası’nın belirlediği uzun vadeli politikalar yerine siyasi iktidarın günü kurtarmak adına spekülatif hareketlere başvurduğu ve bu doğrultuda Merkez Bankası’na müdahale ettiği görülmektedir. Ülkemizde son yapılan değişiklikle Merkez Bankası’nın başkanının Cumhurbaşkanı tarafından atanması sağlanmıştır ki bu da Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda ciddi endişelere yol açmaktadır. Kanun değişikliği ile Merkez Bankası’nın bağımsızlığı üzerindeki gölgenin kalkması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik sorunlara ve saldırılara maruz kalmaması öngörülmektedir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA