Gündem

CHP'den OHAL Uzatılması Açıklamasına Eleştiri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ katıldığı bir televizyon programında Olağanüstü Hal sürecine dair değerlendirmelerde bulunmuştu. 

Bekir Bozdağ yapmış olduğu değerlendirmelerinde Türkiye’nin içerde ve dışarda terör ile mücadele ettiğini belirterek OHAL sürecinin devam edebileceğinin sinyalini vermişti. 

Söz konusu açıklamaların ardından CHP’den konuya ilişkin bir değerlendirme geldi. 

CHP’DEN OHAL AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan düzenlediği bir basın toplantısında gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan konuya ilişkin açıklamalarında hükûmet kanadından gelen OHAL sürecinin devam edeceği yönündeki açıklamaları da değerlendirdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında, OHAL’in devam etmesi yönündeki açıklamaları eleştirerek OHAL’in uzatılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Hükümete yönelikte eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan hükümetin OHAL bağımlısı olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın OHAL Açıklaması

“Türkiye derhal OHAL düzeninden kurtulmak zorundadır. Bu iktidar uyuşturucu bağımlısı gibi OHAL bağımlısı haline gelmiştir. OHAL yetkileri olmadan bırakın yönetmeyi, iktidarlarının dahi güvencede olmadığını görüyorlar.”

AK PARTİ’YE ELEŞTİRİ

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan düzenlemiş olduğu basın açıklamasında ayrıca milletvekillerinin konuşmasının 3 dakikaya indirilmesini eleştirdi. Bu durumun anayasa içtüzüğüne aykırı olduğunu ifade eden Bülent Tezcan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

“Ben iktidar blokunun milletvekillerine sesleniyorum: parlamentoyu itibarsızlaştırmanız, kendinizi ve parlamentoyu itibarsızlaştırmak demektir. Milli iradenin, parlamentonun gücünün yeniden tesis edileceği bir düzene ihtiyaç vardır. Türkiye önümüzdeki süreçte parlamentonun güçlü olacağı, denge ve denetim mekanizmalarının çalışacağı millet rejiminin hakim olacağı bir süreci yakalayacak ve Türkiye’nin huzurlu geleceğini kuracaktır. Demokrasi buluşmasının, platformunun, zeminin tuğlaları her gün birer birer örülüyor. Büyük bir eser ortaya çıkacak ve toplumun ihtiyaç duyduğu her şey olacak, tek adam resmi olmayacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA