Gündem

CHP'den Uzatılan OHAL'e İlişkin Tepki

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının hemen ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan açıklamalarında dün Mersin’de yaşanan terör saldırısını lanetlerken, yaralı polis memurlarına acil şifa diledi.

Bunun yanı sıra CHP Sözcüsü Bülent Tezcan OHAL hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bülent Tezcan açıklamalarında “OHAL şartları altında bir referandum yapanlar, anlaşılan o ki OHAL şartları altında kendi iç problemlerini de o yetkileri kullanarak çözmenin peşindeler. Belediye başkanlarına ne diyorlar? ‘Ya istifa edersin, ya yargıya gidersin.’ Söyledikleri yol bu. Bunu söyleme gücünü kendilerine veren OHAL şartlarıdır” ifadelerine yer verdi.

“ÖZLEMLE BEKLİYORUZ”

Ayrıca Bülent Tezcan eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın tedavisinin sürdüğünü belirten ve acil şifa dileğinde bulundu ve “Umutla yeniden sağlığına kavuşacağı günleri bekliyoruz. Sayın Deniz Baykal, sadece Türk siyasetinin değil dünya siyasetinin ender simalarından birisidir. Birikimiyle hem CHP hem Türkiye hem de dünya siyasetine verdiği katkıları herkes bilir. Kendisinin bir an önce sağlığına kavuşmasını özlemle bekliyoruz.” açıklamasını yaptı. 

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarında “İktidar artık Türkiye’yi, OHAL’i 5 kez uzatarak, şeklen dahi olsa demokratik bir ülke olarak gösterme çabası içerisinde hissetmediğini açıkça ortaya koyuyor.” ifadelerine yer verdi.

“OHAL ŞARTLARINDA YÖNETMEYE ALIŞTILAR”

Ayrıca Tezcan “OHAL şartlarında yönetmeye alıştılar. Olağanüstü yetkileri kullanmaya alıştılar, OHAL ile anlaşılan o ki Türkiye’yi seçimlere kadar belki taşımanın peşindeler. AK Parti, Türkiye’yi olağan koşullarda yönetme yeteneğini kaybetmiştir. Türkiye olağan bir ülke değildir, Türkiye sürekli OHAL altında bir ülkedir. OHAL’in derhal kaldırılması gerekir. OHAL şartları altında bir referandum yapanlar, anlaşılan o ki OHAL şartları altında kendi iç problemlerini de o yetkileri kullanarak, çözmenin peşindeler. Belediye başkanlarına ne diyorlar? ‘Ya istifa edersin, ya yargıya gidersin.’ Söyledikleri yol bu. Bunu söyleme gücünü kendilerine veren OHAL şartlarıdır.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA