Gündem

CHP'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması: Haftaya Yasalaşacak

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç Askeralma Kanunu Teklifi hakkında detayları paylaştı.

Özkoç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaptıkları Askeralma Kanunu Teklifi görüşmesinin yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü sözlerine ekledi.

Askerlik süresinin kısaltılmamasına yönelik talepleri olmadığını ifade eden Özkoç açıklamasında alınacak tedbirleri konuştuklarını bildirdi…

CHP'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması: Haftaya Yasalaşacak

Açıklamasında ise;

“Kendisine ilettik bu konuları. Sayın Bakan da bunlardan bazıları için ‘Evet bunları değiştirelim.’ dedi. Bazılarına ilişkin de ‘Bunu kendi içimizde görüşüp sizi hemen bilgilendirelim.

Önümüzdeki hafta gerek Milli Savunma Bakanı gerek komisyon gerekse iktidarın grup başkanvekilleri ile görüşerek, bu kanunun, Türkiye’nin gücünü azaltmayacak şekilde çıkmasını sağlayacağız.

Bakanlık, Komisyon Üyemiz Mehmet Ali Çelebi’yi dün davet ettiler, görüştüler. Önemli olan iktidar ve muhalefet, devlet sorumluluğu ciddiyetinde, böyle bir milli meselenin Türkiye’nin çıkarlarına uygun olarak halledilmesini sağlamaya çalışıyor. Bu kanun önümüzdeki hafta içerisinde görüşülecek ve yasalaşacak.

CHP olarak Askeralma Kanunu Teklifi’ne tavrımız baştan beri net; ordumuzun gücünü azaltacak unsurlar varsa bununla ilgili tedbirleri alalım.” dedi.

Bir Yorum